Datacenter Groningen (NLDC)

The Datacenter Group en NLDC gaan vanaf 2019 verder als één bedrijf. De nieuwe combinatie is de grootste onafhankelijke aanbieder van datacentercapaciteit in Nederland, met tien datacenterlocaties verspreid over het land. De fusie is mogelijk gemaakt door DWS Asset Management, één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld.

Groningen staat op het punt om een van de belangrijkste digitale ecosystemen in Nederland te worden. Onze datacenterlocatie is gebouwd volgens de Tier 3-norm, maar kan ook bogen op Tier-4 elementen. Voor klanten biedt dit de zekerheid dat hun systemen altijd blijven draaien. Het verlies van data of dienstverlening door downtime is immers in iedere bedrijfstak inmiddels onacceptabel geworden. Door datacenterlocatiediensten in de regio te combineren met uitwijklocaties in bijvoorbeeld de regio Amsterdam, waar de fysieke locaties in Almere, Oude Meer en Aalsmeer één groot virtueel datacenter vormen, kunnen klanten downtime, dataverlies en afhankelijkheid van complexe verbindingen elimineren.

Download factsheet Groningen

Wilt u het complete overzicht van de faciliteiten, verbindingen, certificeringen en inrichting van het datacenter in Groningen? Vul uw gegevens in en ontvang de factsheet in uw inbox.