Datacenter Amsterdam

U wilt zekerheid als het gaat om uw IT-omgeving. The Datacenter Group biedt u verschillende datacenterdiensten, van colocatie tot twinoplossingen. Onze datacenters met een solide geografische spreiding bieden uw IT-systemen veiligheid en betrouwbaarheid.

AMS-IX

Het Amsterdamse datacenter heeft een directe aansluiting op de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), een van de grootste internetknooppunten ter wereld. Dat betekent voor u toegang tot meer dan 800 netwerken van zowel nationale en internationale partijen, met een traffic peak van meer dan 5 Terabits per seconde.

Remote Hands Service

The Datacenter Group biedt op de locatie in Amsterdam een remote hands service. Hierdoor hoeft uw eigen personeel niet meer zelf het datacenter te bezoeken om bijvoorbeeld kabels aan te sluiten. De Facility Engineers van The Datacenter Group kunnen diensten uitvoeren zoals het vervangen van harddisks, het restarten van servers, tapes wisselen en remote desktop hardware aansluiten. Dat bespaart u veel tijd.

Veiligheid

Op deze locatie is 24 uur per dag, 7 dagen in de week een beveiligingsmedewerker aanwezig. Niet alleen biedt dit extra zekerheid, u heeft ook te allen tijde een aanspreekpunt ter plaatse.

Boven NAP

Het klimaat in Nederland verandert, met alle gevolgen van dien. Een mogelijke overstroming kan verstrekkende gevolgen hebben wanneer uw IT-systemen niet boven NAP staan. Gelukkig liggen alle datavloeren van het Amsterdamse datacenter van The Datacenter Group boven NAP.

Bereikbaar

Het datacenter in Amsterdam is in 2007 geopend en heeft een oppervlakte van 5.000 m2. Deze locatie is gelegen in de buurt van de ringweg A10 Amsterdam, luchthaven Schiphol en de treinstations Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal. Het datacenter is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De nabijheid van Schiphol maakt dit eveneens een uitgelezen keuze voor internationale klanten.

Zelfontworpen koelsysteem

Innovatie staat hoog in het vaandel bij The Datacenter Group. Zo ontwikkelden we een eigen energie-efficiënt koelsysteem op basis van adiabatische koeling. Met dit koelingssysteem kunnen wij de IT-apparatuur van onze klanten indirect koelen met de buitenlucht waardoor het datacenter energiezuinig en duurzaam is. Dit levert onze klanten een flinke kostenbesparing op. Dit unieke koelsysteem vindt u ook in het datacenter in Amsterdam.

Download factsheet Amsterdam

Wilt u het complete overzicht van de faciliteiten, verbindingen, certificeringen en inrichting van het datacenter van The Datacenter Group in Amsterdam? Vul uw gegevens in en ontvang de factsheet in uw inbox.