Datacenter Delft

Zekerheid is cruciaal wanneer het gaat om uw IT-omgeving. Bij The Datacenter Group kunt u kiezen uit verschillende datacenterdiensten, van colocatie tot twinoplossingen. Doordat The Datacenter Group beschikt over meerdere datacenters weet u zich verzekerd van een solide geografische spreiding die uw IT-systemen veiligheid en een hoge beschikbaarheid bieden.

Broedplek voor innovatie

Het Delftse datacenter bevindt zich op het bedrijventerrein van de TU Delft Campus; een broedplek voor innovatie, waar ook grote organisaties als Exact en 3M huizen.

AMS-IX

De netwerkinfrastructuur van Zuid-Holland doet niet onder voor die van Amsterdam. Ook het Delftse datacenter heeft bijvoorbeeld een directe verbinding met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), wat u toegang biedt tot meer dan 800 netwerken van nationale en internationale partijen, met een traffic peak van meer dan 5 Terabits per seconde.

Watermist brandbestrijdingssysteem

Het datacenter in Delft beschikt over een watermist brandbestrijdingssysteem. Dat levert een optimale brandbeveiliging met een minimale hoeveelheid water. De nevel van de watermist onttrekt de zuurstof aan de brand, waardoor het effectief blust. Bovendien is het mogelijk om lokaal te blussen, zonder dat de zaal hoeft te worden ontruimd, zoals het geval is met gasblussingen. The Datacenter Group heeft tienduizend liter water op voorraad en we beschikken te allen tijde over toegang tot het waternet. Daarmee is deze blusinstallatie een stuk duurzamer dan een gasblusinstallatie, waarbij de gasflessen na de blussing leeg zijn en vervangen dienen te worden.

Remote Hands Service

Op de locatie in Delft biedt The Datacenter Group een remote hands service waardoor uw personeel  niet meer zelf het datacenter hoeft te bezoeken om bijvoorbeeld kabels aan te sluiten. De Facility Engineers van The Datacenter Group kunnen diensten uitvoeren zoals het vervangen van harddisks, het restarten van servers, tapes wisselen en remote desktop hardware aansluiten. Dat bespaart u veel tijd.

Zelfontworpen koelsysteem

The Datacenter Group ontwikkelde een innovatief, energie-efficiënt koelsysteem op basis van adiabatische koeling. Met dit koelingssysteem kunnen wij de IT-apparatuur van onze klanten indirect koelen met de buitenlucht waardoor het datacenter energiezuinig en duurzaam is. Dit levert onze klanten een flinke kostenbesparing op. Dit unieke koelsysteem vindt u ook in het datacenter in Delft.

Bereikbaar

Het datacenter in Delft is in 2012 geopend en ligt op de TU Delft Campus, ongeveer 15 minuten van Rotterdam Airport The Hague Airport, Den Haag en Rotterdam. Het datacenter heeft een oppervlakte van circa 5.000 m2 en is gelegen nabij de belangrijkste fiberring in Zuid-Holland. Het datacenter is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De nabijheid van Rotterdam The Hague Airport maakt dit eveneens een uitgelezen keuze voor internationale klanten.

Download factsheet Delft

Wilt u het complete overzicht van de inrichting, faciliteiten, verbindingen en certificeringen van het datacenter van The Datacenter Group in Delft? Vul uw gegevens in en ontvang de factsheet in uw inbox.