Datacenter Rotterdam

U wilt zekerheid voor uw IT-omgeving. The Datacenter Group biedt u verschillende datacenterdiensten, van colocatie tot twinoplossingen. The Datacenter Group beschikt over meerdere datacenters die u verzekeren van een solide geografische spreiding zodat uw IT-systemen kunnen rekenen op optimale veiligheid en een hoge beschikbaarheid.

Gasblusinstallatie

Het Rotterdamse datacenter beschikt over een argon-gasblusinstallatie. Deze manier van blussen is uitermate geschikt voor ruimten met gevoelige of kostbare inhoud, zoals zalen in een datacenter. Doordat het gas een zuurstofarme atmosfeer creëert, dooft het vuur snel uit, zonder dat daardoor schade aan apparatuur ontstaat.

Twinning in de regio

Door de ligging van het datacenter in Rotterdam ten opzichte van het datacenter in Delft, is het mogelijk om een twindatacenteroplossing in te richten in dezelfde regio. Daarmee beschikt u over de zekerheid van een redundante oplossing, zonder dat er een grote afstand overbrugd hoeft te worden. Daarmee is een lage latency gegarandeerd.

Goede bereikbaarheid

Het datacenter in Rotterdam is sinds 2018 in handen van The Datacenter Group en heeft een oppervlakte van circa 3.000 m2. Deze locatie is gelegen in de buurt van knooppunt Kleinpolderplein A13/A20 en ligt vlak naast Rotterdam The Hague Airport. Dus niet alleen goed bereikbaar met auto, openbaar vervoer en vliegtuig, maar tevens in het hart van zakelijke bedrijvigheid.

Edge datacenter

De behoefte om zoveel mogelijk data zo dichtbij mogelijk te verwerken, groeit enorm. Regionale datacenters, zoals bijvoorbeeld de locatie Rotterdam van The Datacenter Group, spelen hierin een grote rol. Door rekencapaciteit zo dicht mogelijk bij de bron van gegevens te houden, wordt er lucht op het netwerk gebracht. Er hoeft minder bandbreedte te worden verbruikt, wat de latency ten goede komt.

Download factsheet Rotterdam

Wilt u het complete overzicht van de inrichting, faciliteiten, verbindingen en certificeringen van het datacenter van The Datacenter Group in Rotterdam? Vul uw gegevens in en ontvang de factsheet in uw inbox.