Datacenter Utrecht

U wilt zekerheid voor uw IT-omgeving. The Datacenter Group biedt u verschillende datacenterdiensten, van colocatie tot twinoplossingen. The Datacenter Group beschikt over meerdere datacenters die u verzekeren van een solide geografische spreiding zodat uw IT-systemen kunnen rekenen op optimale veiligheid en een hoge beschikbaarheid.

Centrale ligging

Het datacenter in Utrecht is sinds 2018 in handen van The Datacenter Group en heeft een oppervlakte van 8.000 m2. Deze locatie is gelegen in de buurt van knooppunt Everdingen A2/A27. Het datacenter ligt 2,4 meter boven zeeniveau. Het Utrechtse datacenter bevindt zich daarmee op een strategische en centrale locatie in Nederland. Met openbaar vervoer en de auto is de locatie eenvoudig en snel te bereiken.

Boven NAP

Met een ligging van 2,4 meter boven NAP is dit de locatie die het hoogstgelegen is. Dat biedt de zekerheid dat uw IT-systemen bij een eventuele watersnoodramp zeker droog blijven.

Edge datacenter

Veel klanten hebben de behoefte om zoveel data zo dicht mogelijk bij de bron te verwerken. Regionale datacenters, zoals de locatie Utrecht van The Datacenter Group, gaan hierin een grote rol spelen. Doordat rekencapaciteit dichtbij de bron van gegevens wordt gehouden, is er minder bandbreedte op het netwerk nodig. Dat scheelt kosten en komt de latency ten goede.

Gasblusinstallatie

Het datacenter in Utrecht beschikt over een argon-gasblusinstallatie, die een zuurstofarme atmosfeer creëert waardoor vuur snel dooft. Doordat deze wijze van blussen geen schade veroorzaakt aan apparatuur, is het uitermate geschikt voor ruimten met gevoelige of kostbare inhoud, zoals zalen in een datacenter.

Download factsheet Utrecht

Wilt u het complete overzicht van de inrichting, faciliteiten, verbindingen en certificeringen van het datacenter van The Datacenter Group in Utrecht? Vul uw gegevens in en ontvang de factsheet in uw inbox.