De datacenters van The Datacenter Group

Beschikbaarheid van uw IT-omgeving is cruciaal voor uw organisatie. Toch kan een calamiteit ieder bedrijf overkomen, soms met grote (financiële) consequenties tot gevolg. Daar moet u natuurlijk niet aan denken. Met colocatie en het twin datacenterconcept van The Datacenter Group bent u beschermd tegen onverwachte uitval van uw IT-systemen.

Doordat onze locaties fysiek gescheiden en geografisch verspreid zijn, kunnen we een hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid bieden. We hebben datacenters in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Utrecht. Er is er dus vrijwel altijd eentje bij u in de buurt.

Uitwijklocatie ontzorgt

De noodzaak voor een uitwijklocatie is te berekenen door een eenvoudige som en verschilt per organisatie. Hoeveel schade loopt uw bedrijf wanneer uw IT-omgeving niet gebruikt kan worden? Het gaat dan niet alleen om directe inkomstenderving doordat klanten geen zaken met u kunnen doen, maar bijvoorbeeld ook om reputatieschade en mogelijke boetes en schadeclaims. Wanneer u al deze kosten in kaart brengt en afzet tegen de investering in hoge beschikbaarheid en redundantie, weet u of een uitwijklocatie noodzakelijk is voor uw bedrijf.

Betrouwbaarheid en beschikbaarheid

De vier datacenters van The Datacenter Group zijn strategisch geografisch verspreid, waardoor klanten altijd kunnen beschikken over lokale dataverwerking in hun eigen regio. Met een directe aansluiting op de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), krijgen klanten toegang tot meer dan 800 netwerken van zowel nationale als internationale partijen.

Bovendien biedt The Datacenter Group een remote hands service, waarbij onze Facility Engineers voor uw organisatie uitvoeren in het datacenter. De Facility Engineers van The Datacenter Group kunnen diensten uitvoeren zoals het vervangen van harddisks, het restarten van servers, tapes wisselen en remote desktop hardware aansluiten. Dat bespaart u veel tijd.

Bereikbaarheid

De datacenters liggen vrijwel allemaal in de nabijheid van belangrijke verkeersknooppunten en openbaar vervoer. Bovendien ligt de locatie Amsterdam vlakbij luchthaven Schiphol en bevindt het datacenter in Rotterdam zich zelfs op het nabijgelegen terrein van Rotterdam The Hague Airport. De uitmuntende bereikbaarheid van de vier locaties maken de datacenters van The Datacenter Group een uitgelezen keuze voor nationale en internationale klanten.

Voor een compleet overzicht van de faciliteiten, verbindingen, certificeringen en inrichting van de datacenters, downloadt u hieronder onze factsheets.

Download de factsheet brochure

Vul uw gegevens in en ontvang uw download in uw inbox.