Brand New Day

Het Nederlandse Brand New Day (BND) is hard op weg dé pensioenbank van Nederland te worden en heeft sinds heden een bankvergunning. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, heeft een nuchtere hands-on mentaliteit en neemt het op pensioengebied op tegen de grote verzekeraars. Klanten verbazen is de grootste drijfveer en dat doet Brand New Day inmiddels met zo’n 150 werknemers. Brand New Day biedt hun diensten tegen zeer concurrerende prijzen aan, maar wel met alle (digitale) gemakken die je anno 2017 mag verwachten.

Uitdaging

BND heeft dit jaar fors geïnvesteerd in kantoorautomatisering. Nu het bedrijf ook een banklicentie op zak heeft, voldeed de oude omgeving niet meer. “Toen we net dit pand betrokken, het oude Fokkergebouw in Amsterdam, hadden we een hokje als serverruimte ingericht. In één weekend hebben we alles in elkaar geschroefd. We hadden camera’s opgehangen, de deuren waren voorzien van sloten en met sensoren beveiligd”, zegt directeur Gerjan de Lange van BND. Maar met de groei die het bedrijf doormaakte, ontstond ook de behoefte om de IT-omgeving voor medewerkers verder te professionaliseren.

In de verkennende gesprekken die BND had met mogelijke IT-partners, bleek dat outsourcen een logische volgende stap was. Alleen dan zou de continuïteit en veiligheid van hun IT-omgeving gewaarborgd kunnen blijven.

Oplossing

Gezien de grootte van het bedrag – dat berekend was voor het outsourcen en beheer van de IT-omgeving – heeft BND de opdracht bij verschillende bedrijven uitgezet. Er werd een pakket van eisen opgesteld waaraan de nieuwe IT-partners moeten voldoen zoals 24/7/365 beheer en support, het leveren van betrouwbare managed firewall, netwerklijnen en schaalbare ICT-oplossingen, die een toekomstige groei mogelijk maken. Giant ICT uit Heerhugowaard was één van de bedrijven die aan alle eisen voldeed én de opdracht met succes gewonnen heeft. Edwin Krutzen, Accountmanager bij Giant ICT: Vanaf het eerste moment was er een klik met Gerjan. We begrepen elkaar en wisten meteen wat BND nodig heeft. Op basis van enkele gesprekken was al duidelijk dat onze VDI-oplossing gecombineerd met HPE infrastructuur en colocatie bij The Datacenter Group (TDCG) aan al hun wensen en eisen voldoet. Onze oplossing levert BND een zeer veilige en flexibele kantoorautomatisering op welke goed te beheren is.” Voor colocatie is gekozen voor TDCG waar ook Giant ICT haar eigen bedrijfskritische apparatuur heeft ondergebracht.

BND is erg blij met de keuze om de IT naar Giant ICT en TDCG te outsourcen. De Lange: “Giant ICT is een nuchtere Noord-Hollands partij. Ze zijn doortastend en houden net als wij niet van bureaucratie. Dit geldt ook voor TDCG. Zij denken met hun klanten mee. TDCG heeft ons in contact gebracht met de technici van de bunq bank – die ook gebruikmaakt van hun dienstverlening – om ervaring uit te wisselen. Dat was zeer nuttig. Als bank worden we streng gecontroleerd door De Nederlandsche Bank en continue ge-audit. Het feit dat TDCG PCI-DSS gecertificeerd is speelde ook mee in het selecteren van de juiste datacenterexploitant.

Onze IT-omgeving is in veilige handen bij Giant ICT en TDCG. Net als bij ons staan de klanten centraal. Ze zijn flexibel, hebben Nederlandse DNA en de communicatielijnen zijn kort.

De Lange noemt nog twee andere redenen waarom BND verheugd is over de samenwerking met Giant ICT en TDCG: flexibiliteit en Nederlandse DNA. “We spreken dezelfde taal en de lijnen bij deze bedrijven zijn kort. Hierdoor weten ze snel in te spelen en te handelen op onze wensen. Voorbeeld: Door het wederzijdse vertrouwen zijn beide partners begonnen met het verrichten van de voorbereidingen voor migratiewerkzaamheden, terwijl de contracten nog niet getekend waren. Bij een grote internationale speler was dit ondenkbaar geweest.”

Resultaat

De nieuwbakken bank heeft naar eigen zeggen geen omkijken meer naar onder andere updates, licenties, beheer en beveiliging aangaande hun IT-omgeving. Door het outsourcen van de IT kan BND zich nog beter toeleggen op haar kerntaak, namelijk het behoud van de klanttevredenheid en voorzien in betaalbare verzekeringen en pensioenen. “Organisaties worden steeds afhankelijker van IT. Dat betekent ook dat medewerkers plaats- en tijd onafhankelijk toegang krijgen tot hun werkomgeving en bedrijfs- en klantdata. Maar dan wel op een zeer veilige manier. In al deze facetten worden wij volledig ontzorgd door Giant ICT en TDCG”, aldus de Lange.

We hebben een beheersbare ICT-omgeving weten te realiseren. Nu kunnen wij ons volledig toeleggen op onze kerntaak: onze klanten naar volle tevredenheid bedienen en voorzien in betaalbare verzekeringen en pensioenen.

Door de aanpassingen aan de IT-infrastructuur heeft BND niet alleen een beheersbare ICT-omgeving weten te realiseren, maar ook de kosten weten te verlagen. Volgens De Lange betalen veel concurrerende financiële dienstverleners meer dan nodig is bij andere datacenterexploitanten. “Branchegenoten kiezen vaak voor partijen met een bekende naam in de markt. Je betaalt veelal voor de naam. Zonde, want al die extra kosten worden weer doorberekend aan de eindklant terwijl een state-of-the-art partij als TDCG dezelfde diensten tegen lagere kosten biedt.”

Voordelen outsourcen
  • Prijs / Kwaliteit verhouding
  • Schaalbaar
  • Flexibiliteit
  • ISO Certificeringen PCI DSS, ISO 9001, ISO 27001, ISO 14001
  • Nederlandse datacenters
Geïnteresseerd?

Vraag hieronder uw offerte aan of boek een rondleiding in onze datacenters.