Europetrack

Het Haagse softwarebedrijf Europetrack staat naar eigen zeggen voor duidelijke rittenregistratie. Het rittenregistratiesysteem van Europetrack helpt klanten om te besparen op brandstof door inzicht te geven in rijgedrag, uren, bijtelling en administratie. Europetrack biedt behalve kilometeradministratie ook rapportages en de mogelijkheid om de voertuigen live te volgen met track-and-trace. Als één van de eerste aanbieders in Nederland kan Europetrack klanten bovendien voorzien van een certificaat dat gekoppeld is aan het Keurmerk Ritregistratiesystemen. Dit certificaat bevestigt dat de rittenadministratie sluitend is voor de Belastingdienst. Daarbij wordt er rekening gehouden met de privacyaspecten van dataopslag.  

Uitdaging

Hostingpartijen

Europetrack maakte voor de verhuizing naar The Datacenter Group gebruik van Virtual Private Servers (VPS) bij verschillende hostingpartijen. Op den duur werd de omgeving van Europetrack steeds groter wat resulteerde in hoge kosten bij de hostingpartijen. Vanwege de oplopende kosten startte Europetrack een zoektocht naar een nieuwe, goedkopere oplossing.

De cloud

Eén van de mogelijke oplossingen was de cloud. Denk hierbij aan platformen zoals Microsoft Azure. Uiteindelijk bleek het lastig om een goede performance te krijgen voor een betaalbare prijs bij de verschillende cloudaanbieders. Ook voor deze oplossing bleek de omgeving van Europetrack te groot. Daarnaast bleek de cloud ook niet te voldoen aan de eisen van het softwarebedrijf op het gebied van Privacy.

Privacy

Privacy was een belangrijk vereiste in de zoektocht naar een nieuwe oplossing. Omdat ritregistratiegegevens privacygevoelig zijn, is het van groot belang dat deze gegevens in Nederland opgeslagen worden. Europetrack zocht een regeling waarbij zij inzicht hebben in de locatie van de gegevens, met daarbovenop dus de eis dat deze locatie zich in Nederland bevindt.

Oplossing

The Datacenter Group

Uiteindelijk heeft Europetrack ervoor gekozen om alle systemen in eigen beheer te nemen en deze IT-omgeving te plaatsen bij The Datacenter Group. Privacy, bereik en kosten speelde een grote rol in dit besluit. Het begon met een zoektocht naar datacenters buiten Amsterdam. Jasper Algra, CEO bij Europetrack zegt hierover: “We hebben voorafgaand aan dit project tijdelijk servers gehuurd bij een bedrijf in Amsterdam. Al snel bleek de bereikbaarheid een probleem voor ons en omdat we alle systemen in eigen beheer gingen nemen zijn we op zoek gegaan naar datacenters buiten Amsterdam.” The Datacenter Group Delft kwam in beeld tijdens deze zoektocht.

Vanwege de bereikbaarheid en het besluit om alle systemen in eigen beheer te nemen gingen we op zoek naar datacenters buiten Amsterdam. In tegenstelling tot sommige andere datacenters zag het datacenter van The Datacenter Group Delft er zeer professioneel uit.

Professionaliteit

Het verhuizen naar een datacenter was voor Europetrack volledig nieuw. Het was daarom noodzaak voor het bedrijf om ook in dit traject ondersteuning te krijgen. “The Datacenter Group deelde veel kennis om ons in dit traject te ondersteunen en waar mogelijk te ontlasten, zegt Algra.” Daadkrachtig en bevlogen zijn kernwaardes van The Datacenter Group. De uitspraken van Jasper sluiten daar direct op aan. Naast privacy, bereik en kosten was de professionaliteit wat zich uitte in daadkracht en bevlogenheid ook een doorslaggevende factor voor Europetrack om te verhuizen naar The Datacenter Group.

Resultaat

Lagere kosten en flexibiliteit

Europetrack bespaart in tegenstelling tot andere oplossingen naar eigen zeggen enorm op de kosten door de eigen systemen zelf te beheren en deze onder te brengen bij The Datacenter Group. Naast het feit dat de kosten lager zijn, behaalt Europetrack ook verschillende voordelen uit de flexibiliteit die The Datacenter Group te bieden heeft.

Eén mooi voorbeeld is dat The Datacenter Group een carrierneutraal datacenter is. Europetrack is daardoor in staat om hun systemen helemaal naar eigen wens in te richten. Een positief gevolg daarvan is dat Europetrack zich volledig kan richten op hun core business. Met een oog op de toekomst is het ook handig dat er in een datacenter ruimte is voor groei. Daan Posthuma, COO The Datacenter Group zegt: “Door ons zo flexibiel mogelijk op te stellen, maar wel binnen de strenge regels van onze datacenters waren wij in staat om Europetrack op bepaalde gebieden te ontzorgen. Op deze manier kan Europetrack zich vervolgens volledig focussen op hun core business.”

Flexibiel zijn richting onze klanten is een belangrijk speerpunt binnen onze organisatie. Door ons zo flexibiel mogelijk op te stellen, maar wel binnen de strenge regels van onze datacenters waren wij in staat om Europetrack op bepaalde gebieden te ontzorgen.

Privacy  

Door het in eigen beheer nemen van alle systemen en feit dat de datacenters van The Datacenter Group op Nederlandse grond staan, kan Europetrack hun klanten volledige garantie bieden op het gebied van privacy.

Voordelen outsourcen

  • Kostenbesparend
  • Schaalbaarheid
  • Focus op corebusiness
  • Nederlands datacenter
  • Prijs-kwaliteitverhouding
Geïnteresseerd?

Vraag hieronder uw offerte aan of boek een rondleiding in onze datacenters.