Certificeringen

Als bewijs van de continue aandacht voor de kwaliteit van onze dienstverlening, beveiliging van informatie en aandacht voor onze omgang met het milieu, heeft The Datacenter Group voor al haar locaties de onderstaande certificeringen behaald. Jaarlijks worden deze door de onafhankelijk auditor Dekra getoetst.

Kwaliteit

ISO 9001 betreft de standaard voor kwaliteitsmanagement en wordt toegepast op alle processen waarmee wij onze diensten leveren. De onafhankelijke organisatie Dekra voert een jaarlijkse audit uit om de processen die The Datacenter Group hanteert, documenteert en controleert te bekrachtigen. De certificering geeft aan dat er een effectief kwaliteitsmanagementsysteem aanwezig is in onze datacenters en dat wij ons houden aan de voorschriften voor systematische controle en vaste procedures. Hierdoor hebben wij constant een hoog kwaliteitsniveau voor onze klanten.

Beveiliging

De ISO 27001 certificering bewijst dat de procedures en dagelijkse werkzaamheden binnen onze datacenters overeenkomen met de strikte procedures die opgesteld zijn in de norm. Tijdens jaarlijkse controles en audits wordt het Information Security Management System (ISMS) en de processen erachter gecontroleerd en goedgekeurd.

De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd ISMS in het kader van de algemene bedrijfsrisico’s voor de organisatie. Internationaal wordt deze normering ook steeds meer gezien als benchmark voor het niveau van informatiebeveiliging.

MVO

ISO 14001 is een standaard op het gebied van milieumanagement. Met behulp van een milieuzorgsysteem volgens de ISO 14001-norm kunnen de milieurisico’s van de bedrijfsvoering beheerst en indien mogelijk verminderd worden. Het behalen van deze certificering en de jaarlijkse controle audit die daarop volgt, toont de toewijding voor Corporate Social Responsibility van The Datacenter Group aan.

Zorg

NEN 7510 is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg en is het bewijs aan zorgverzekeraars en patiënten dat The Datacenter Group veilig en verantwoord met elektronische patiëntendossier omgaat. Met de NEN 7510-certificering toont TDCG aan dat er ook een gelijkwaardig managementsysteem voor de zorg is ingericht. Voor de zorgklanten van de twee datacenters betekent dit dat de datacenters in Amsterdam en Delft de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle digitale informatie – ten behoeve van verantwoorde zorg voor patiënten – garandeert.

PCI DSS Certificaat - The Datacenter Group

PCI DSS

PCI DSS staat voor Payment Card Industry Data Security Standard. Dit certificaat garandeert de klanten van het datacenter een maximale veiligheid tijdens financiële transacties. Bedrijven die creditcards opslaan, verwerken en/of verzenden, zijn verplicht om dit certificaat te behalen. Visa Inc., MasterCard, JCB, American Express en Discover Financial Services zijn verantwoordelijk voor de oprichting van deze norm. PCI DSS is de belangrijkste veiligheidsstandaard in de betalingssector voor de beveiliging van data. The Datacenter Group wordt jaarlijks door een onafhankelijk partij gecontroleerd op de naleving van deze standaard.

Kwaliteit

ISO 9001 betreft de standaard voor kwaliteitsmanagement en wordt toegepast op alle processen waarmee wij onze diensten leveren. De certificering geeft aan dat er een effectief kwaliteitsmanagementsysteem aanwezig is in onze datacenters en dat wij ons houden aan de voorschriften voor systematische controle en vaste procedures.

Beveiliging

De ISO 27001 certificering bewijst dat de procedures en dagelijkse werkzaamheden binnen onze datacenters overeenkomen met de strikte procedures die opgesteld zijn in de norm.

De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd ISMS (Information Security Management System) in het kader van de algemene bedrijfsrisico’s voor de organisatie.

MVO

ISO 14001 is een standaard op het gebied van milieumanagement. Met behulp van een milieuzorgsysteem volgens de ISO 14001-norm kunnen de milieurisico’s van de bedrijfsvoering beheerst en indien mogelijk verminderd worden. Het behalen van deze certificering toont de toewijding voor Corporate Social Responsibility van The Datacenter Group aan.

Zorg

NEN 7510 is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg en is het bewijs aan zorgverzekeraars en patiënten dat The Datacenter Group veilig en verantwoord met elektronische patiëntendossier omgaat. Voor de zorgklanten betekent dit dat de datacenters in Amsterdam en Delft de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle digitale informatie – ten behoeve van verantwoorde zorg voor patiënten – garandeert.

PCI DSS Certificaat - The Datacenter Group

PCI DSS

PCI DSS staat voor Payment Card Industry Data Security Standard. Dit certificaat garandeert de klanten van onze datacenters een maximale veiligheid tijdens financiële transacties. Bedrijven die creditcards opslaan, verwerken en/of verzenden, zijn verplicht om dit certificaat te behalen. PCI DSS is de belangrijkste veiligheidsstandaard in de betalingssector voor de beveiliging van data.