The Datacenter Group heeft een cloudmanangement platform ontwikkeld voor de zakelijke markt, genaamd Cloudscanner. Het nieuwe platform is de eerste grote cloudvergelijker op de Nederlandse markt en is het best te vergelijken met hoe een vergelijkingswebsite als bijvoorbeeld Booking.com opereert. Cloudscanner biedt een all-in-one oplossing voor ondernemingen in het MKB, de publieke sector en het grootzakelijke segment. Zij helpt hen de transitie tussen private, hybride en public cloud te bepalen en te beheersen. Het platform vergelijkt cloudoplossingen en gelieerde diensten als back-up, security, werkplekken en verbindingen.

Onstaan Cloudscanner

Door de toenemende vraag naar clouddiensten en het gegeven dat organisaties in een rap tempo digitaliseren, heeft The Datacenter Group besloten Cloudscanner te ontwikkelen.
The Datacenter Group is carrierneutraal en met haar professionele partners creëert zij al sinds 2007 cloudoplossingen op maat voor haar klanten. Met deze digitaliseringtrend was een ‘cloudvergelijkingssite’ – waar vraag en aanbod samenkomen – een logische vervolgstap. Het grote voordeel van Cloudscanner is dat heel zakelijk Nederland er gebruik van kan maken.

Hoe werkt Cloudscanner

De selectie van clouddiensten doet de gebruiker zelf op basis van onder andere technische eisen, service levels, prijs en compliancy regels. Aan de hand van de zoekopdracht, komt er een aantal aanbieders naar voren (filtersysteem). Met een paar muisklikken sluit men direct de overeenkomst en kunnen de diensten gelijk worden gebruikt. Cloudscanner verzorgt namens de aanbieders de contracten, volledige automatisering, facturatie en geeft inzicht in alle afgenomen clouddiensten met de bijbehorende kosten.

Aanbieders Cloudscanner

De wereldspelers en nationale aanbieders zijn nu op één platform te vinden. Op dit moment werkt Cloudscanner al samen met meer dan 30 aanbieders waaronder Microsoft Azure, Softlayer, TransIP, CloudVPS, Mtel, A2B en OGD. Meer informatie over een partnership kan via partners@cloudscanner.nl of ga naar www.cloudscanner.nl