Certificeringen

The Datacenter Group beschikt over verschillende ISO certificeringen en lidmaatschappen die de kwaliteit van onze dienstverlening aantonen. Mede hierdoor kunnen wij onze klanten en partners de kwaliteit bieden die zij van ons mogen verwachten. ISO-certificaten behaal je niet zomaar, hier worden wij jaarlijks door onafhankelijke auditors op getoetst. Een uitgebreide omschrijving van de certificeringen en lidmaatschappen vindt u hieronder.

 

  

Kwaliteit

ISO 9001 betreft de standaard voor kwaliteitsmanagement en wordt toegepast op alle processen waarmee wij onze diensten leveren. De onafhankelijke organisatie Dekra voert een jaarlijkse audit uit om de processen die The Datacenter Group hanteert, documenteert en controleert te bekrachtigen. De certificering geeft aan dat er een effectief kwaliteitsmanagementsysteem aanwezig is in onze datacenters en dat wij ons houden aan de voorschriften voor systematische controle en vaste procedures. Hierdoor hebben wij constant een hoog kwaliteitsniveau voor onze klanten.

ISO 9001
Beveiliging

De ISO 27001 certificering bewijst dat de procedures en dagelijkse werkzaamheden binnen onze datacenters overeenkomen met de strikte procedures die opgesteld zijn in de norm. Tijdens jaarlijkse controles en audits wordt het Information Security Management System (ISMS) en de processen erachter gecontroleerd en goedgekeurd. De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd ISMS in het kader van de algemene bedrijfsrisico’s voor de organisatie. Internationaal wordt deze normering ook steeds meer gezien als benchmark voor het niveau van informatiebeveiliging.

The Datacenter Group gaat zelfs nog een stap verder door ook te voldoen aan ISAE 3402 type II. Dit betekent dat al onze processen en beheersmaatregelen ook zijn gecontroleerd door een externe auditor. Als normenset is daarvoor de meer dan 100 beheersmaatregelen tellende bijlage A van de ISO27001 gebruikt.

ISO 27001
MVO

ISO 14001 is een standaard op het gebied van milieumanagement. Met behulp van een milieuzorgsysteem volgens de ISO 14001-norm kunnen de milieurisico’s van de bedrijfsvoering beheerst en indien mogelijk verminderd worden. Het behalen van deze certificering en de jaarlijkse controle audit die daarop volgt, toont de toewijding voor Corporate Social Responsibility van The Datacenter Group aan.

ISO 14001
Zorg

NEN 7510 is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg en is het bewijs aan zorgverzekeraars en patiënten dat The Datacenter Group veilig en verantwoord met elektronische patiëntendossier omgaat. Met de NEN 7510-certificering toont TDCG aan dat er ook een gelijkwaardig managementsysteem voor de zorg is ingericht. Voor de zorgklanten van de twee datacenters betekent dit dat de datacenters in Amsterdam en Delft de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle digitale informatie – ten behoeve van verantwoorde zorg voor patiënten – garandeert.

NEN 7510
PCI DSS

PCI DSS staat voor Payment Card Industry Data Security Standard. Dit certificaat garandeert de klanten van het datacenter een maximale veiligheid tijdens financiële transacties. Bedrijven die creditcards opslaan, verwerken en/of verzenden, zijn verplicht om dit certificaat te behalen. Visa Inc., MasterCard, JCB, American Express en Discover Financial Services zijn verantwoordelijk voor de oprichting van deze norm. PCI DSS is de belangrijkste veiligheidsstandaard in de betalingssector voor de beveiliging van data. The Datacenter Group wordt jaarlijks door een onafhankelijk partij gecontroleerd op de naleving van deze standaard.

PCI DSS
DDA

The Datacenter Group is medeoprichter van Neerlands eerste brancheorganisatie voor datacenters. Ook wel de Dutch Datacenter Association (DDA) genaamd. Inmiddels zijn ruim twintig andere datacenters ook aangesloten en is DDA waar sparringspartner voor buitenlandse ondernemers en de politiek. De stichting is in het leven geroepen om de economische groei van de datacentersector te vergroten én te versterken richting de overheid, media en samenleving. Voor meer informatie, klik hier.

DDA
Geïnteresseerd?

Vraag hieronder uw offerte aan of boek een rondleiding in onze datacenters.