Colocatie

Uw IT is onze zorg! Sinds de oprichting in 2007 garanderen wij onze klanten een excellente klimaatbeheersing en 100% beschikbaarheid, maar vooral een veilig onderkomen voor de IT-omgeving. Wilt u niets aan het toeval overlaten? Dan leveren we naast colocatie ook nog eens een unieke twin-datacenter oplossing, zodat uw data gescheiden en dus veiliger opgeslagen wordt.

De datacenters van The Datacenter Group in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Utrecht bieden hoogwaardige colocatie diensten. Dat wil zeggen dat wij beveiligde datacenterruimten verhuren, die uitgerust zijn met alle voorzieningen die nodig zijn om uw apparatuur 24/7/365 online te houden. Deze garantie kunnen wij geven omdat onze infrastructuur aan de hoogste beschikbaarheidseisen (volgens de Tier 3 normering) voldoen. Met andere woorden: alle belangrijke voorzieningen zoals koeling, energievoorziening, noodstroom en UPS-systemen zijn volledig op elkaar afgestemd en dubbel uitgevoerd.

Benieuwd waarom lokale datacenters steeds belangrijker worden? Lees dan hier verder.

Afspraak is afspraak

Bij het afsluiten van een overeenkomst, geeft The Datacenter Group een uitgebreide Service Level Agreement (SLA) af. In deze overeenkomst staan de afgenomen diensten, onze werkwijze en de garanties gedetailleerd omschreven – zo bent u ervan verzekerd dat deze diensten ononderbroken (24/7/365 dagen per jaar) worden geleverd.

ONZE VIER GARANTIES

Beveiliging

Onze datacenters zijn 24/7/365 beveiligd door fysieke bewaking op locatie. Omwille van de veiligheid is het alleen mogelijk om de datacenters te betreden door middel van een geldige aanmelding en op vertoon van een legitimatiebewijs. Onze datacenters beschikken over meerdere lagen van fysieke beveiliging zoals camera’s en een biometrische toegangscontrole. Bezoekers krijgen alleen toegang tot voor hun bezoek noodzakelijke en geautoriseerde ruimtes. Onze beveiligingsprocessen worden gewaarborgd door onze ISO 27001-certificering, de standaard voor informatiebeveiliging.

Redundante stroomvoorziening

The Datacenter Group stelt zeer hoge eisen aan de kwaliteit en beschikbaarheid van haar stroomvoorziening. Onze datacenters hebben sinds de oprichting een beschikbaarheid (uptime) gerealiseerd van 100%. Dit bereiken we onder andere door strikte procedures, uitgebreide externe audits, regelmatige tests en het gebruik van de nieuwste technische infrastructuur. Eén van deze tests is de maandelijkse Black Building-test waarbij een stroomstoring wordt gesimuleerd. Op deze manier wordt getest of alle noodstroomsystemen functioneren volgens de hoogste eisen. Tijdens deze tests worden onze batterijen, UPS (Uninterruptable Power Supply), dieseltanks, pompen en noodstroomaggregaten ingezet.

Brandveiligheid

Alle ruimtes in onze datacenters zijn voorzien van automatische blusinstallaties die in werking worden gezet bij een calamiteit volgens het protocol brandbeheersing. Daarnaast zijn alle ruimtes uitgerust met CO2-handblussers en een VESDA-systeem (Very Early Smoke Detection Apparatus). Dit systeem meet het aantal stofdeeltjes in de lucht met behulp van een laser en kan zo een potentiële brand in een zeer vroeg stadium detecteren. Detectie vindt ook onder de verhoogde vloer plaats. Naast deze volautomatische systemen zijn er 24/7 engineers aanwezig die alle brandalarmen volgens de brandbeheersingsprocedure opvolgen.

Duurzaam koelen

The Datacenter Group heeft haar adiabatische klimaatbeheersingssysteem in de locaties Amsterdam en Delft zelf ontwikkeld. Met dit koelingssysteem kunnen wij de IT-apparatuur van onze klanten indirect koelen met de buitenlucht waardoor het datacenter energiezuinig is. Dit zie je ook terug in onze PUE-waarde, die is gemiddeld 1,15. Hierdoor durven wij gerust te zeggen dat onze locaties in Amsterdam en Delft één van de meest energie-efficiënte datacenters van Nederland zijn. Daarnaast is de complete luchtbehandelingsinstallatie geïnstalleerd op basis van een N+1-filosofie: voor elk kritiek onderdeel van onze koelinstallatie is per datazaal tenminste één reservesysteem actief.

Ons Aanbod
Serverruimte

Klanten kunnen kiezen uit een SLA die 2N of een N+1 biedt. Zij krijgen daarmee twee compleet gescheiden 2×32 ampère stroomfeeds aangeboden. Deze feeds hebben hun eigen gescheiden zaalverdelers, UPS-voorzieningen en generatoren oftewel dubbele zekerheid.

Shared space

De meest gekozen colocatievariant is de shared space. Hier deelt u samen met andere organisaties een beveiligde ruimte. De datazaal is alleen toegankelijk voor geautoriseerde personen en de racks zijn beveiligd met een uniek cijferslot.

Private Cage

Een private cage is een voor u gereserveerde ruimte in een datazaal. Uw racks worden afgeschermd middels een hekwerkconstructie. Alleen geautoriseerd personeel van uw organisatie hebben toegang tot de eigen rack en cage.

Suite

Een private suite is vergelijkbaar met een private cage. Het verschil is dat uw racks in een eigen datazaal staan met een eigen toegangsdeur. Alleen geautoriseerd personeel van uw organisatie hebben toegang tot de eigen datazaal.

Services
Remote Services

Naast de beveiliging van de ICT-omgeving van onze klanten verlenen onze engineers ook 24/7/ 365 Remote Hands Services zoals het verhelpen van storingen aan systemen, het inrichten van racks en het bekabelen van de apparatuur.

Winkel as a Service

Spullen nodig om uw rack(s) in te richten? Wij hebben verschillende materialen op voorraad zoals verschillende type PDU’s, kabelgeleiders, standaard bekabeling, oordopjes, blind plates of gereedschap. Indien gewenst kunnen wij u ook adviseren bij het inrichten van uw rack(s).

Geïnteresseerd?

Vraag hieronder uw offerte aan of boek een rondleiding in onze datacenters.