Locaties

Door een stroomuitval of computerdefect valt de IT-omgeving uit, u moet er niet aan denken, of misschien is het u zelfs al eens overkomen. Een calamiteit kan iedere organisatie overkomen met grote (financiële) consequenties tot gevolg. Wil u niets aan het toeval overlaten? Dan biedt colocatie en het twin datacenterconcept van The Datacenter Group uitkomst.

The Datacenter Group is de grootste 100% Nederlandse datacenterspeler. Wij bieden namelijk 20.000m2 aan serverruimte verdeeld over vier fysiek en geografisch gescheiden locaties. Kiest u voor deze oplossing dan wordt uw IT-omgeving verspreid over onze datacenters in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Utrecht. In het geval van calamiteiten in het ene datacenter is er nog altijd een back-up van uw gegevens in het andere datacenter.

Twin datacenter iets voor u?
Of een uitwijklocatie noodzakelijk is, verschilt per organisatie. Het wordt bepaald door een risico-inschatting die per bedrijf anders is. Het is belangrijk om in kaart te brengen wat het kost als de systemen van uw organisatie niet gebruikt kunnen worden. Hoeveel omzet uw bedrijf hierdoor misloopt; hoeveel werknemers hun werk niet kunnen uitvoeren en hoe groot het risico op schadeclaims en imagoschade is…

De antwoorden op deze vragen kunnen worden afgezet tegen de kosten van een hoge beschikbaarheid en redundantie. Wil u meer weten over onze datacenter locaties of de twin datacenter-oplossing?  Neem dan gerust contact op via het contactformulier of bel ons.

WDM-fiberring

Tussen onze datacenters hebben wij een ringvormige glasvezelverbinding liggen. Dit maakt het mogelijk om alle locaties met elkaar te verbinden en zo wordt uw data real-time verwerkt met een gemiddelde latency onder de 1 ms. Hierdoor kan een beschikbaarheid van 100% op uw IT-omgeving gegarandeerd worden.

 

Uitwijklocatie

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze diensten als u uw infrastructuur elders ondergebracht heeft Bijvoorbeeld een IT-omgeving in huis of ander datacenter. In dat geval geldt The Datacenter Group als uitwijklocatie. Wij helpen u graag bij het realiseren van de verbinding tussen ons datacenter en die van de door u gewenste locaties.

Datacenter Amsterdam

Het datacenter in Amsterdam is in 2007 geopend en heeft een oppervlakte van 5.000 m2. Deze locatie is gelegen in de buurt van de ringweg A10 Amsterdam, luchthaven Schiphol en de treinstations Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal. Het datacenter is direct aangesloten op één van de grootste knooppunten ter wereld, de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX).

Datacenter Delft

Het datacenter in Delft is in 2012 geopend en ligt op Science Park Technopolis, ongeveer 15 minuten van Rotterdam Airport, Den Haag en Rotterdam. Het datacenter heeft een oppervlakte van circa 5.000 m2 en is gelegen nabij de belangrijkste fiberring in Zuid-Holland. Het Delftse datacenter heeft ook een directe verbinding met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX).

Datacenter Rotterdam

Het datacenter in Rotterdam is sinds 2018 in handen van The Datacenter Group en heeft een oppervlakte van circa 3.000 m2. Deze locatie is gelegen in de buurt van knooppunt Kleinpolderplein A13/A20 en ligt vlak naast Rotterdam The Hague Airport.

Datacenter Utrecht

Het datacenter in Utrecht is sinds 2018 in handen van The Datacenter Group en heeft een oppervlakte van 8.000 m2. Deze locatie is gelegen in de buurt van knooppunt Everdingen A2/A27. Het datacenter ligt 2,4 meter boven zeeniveau.

Geinteresseerd?

Vraag hieronder uw offerte aan of boek een rondleiding in onze datacenters.