Duurzaam & Innoverend

Missie

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren en willen een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving. Dat doen wij door samen te werken met onze klanten. Zij vormen samen met onze medewerkers het fundament van onze organisatie; wij delen ideeën, inzichten en inspiratie om tot innovatieve en duurzame oplossingen te komen én deze toe te passen. Hierdoor vormen wij een veilige en betrouwbare basis voor de bedrijfskritische ICT-platformen van onze klanten.

Visie

The Datacenter Group wil marktleider worden in betrouwbare, regionale datacenters. We doen dit door mee te denken met onze klanten en open te communiceren. De innovatieve en duurzame diensten die wij leveren zijn altijd gericht op het beste resultaat. Wij willen de verwachtingen van onze klanten overtreffen in termen van kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze focus maakt ons als  Nederlands bedrijf de ideale datacenter partner.

"Your partner in the cloud"
Innoveren zit in ons bloed

Onze Datatoppers steken veel tijd in het ontwikkelen van nieuwe innoverende oplossingen. Dankzij een uniek klimaatbeheersingssysteem dat we zelf ontwikkeld hebben, zijn onze datacenters in Amsterdam en Delft één van de meest energie-efficiënte van Nederland. Deze energiezuinigheid wordt ook wel uitgedrukt in Power Usage Effectiveness (PUE). Hoe dichter deze waarde de 1 nadert, hoe efficiënter een datacenter functioneert. Sinds de start van het gebruik van onze eigen koelsystemen is onze PUE-waarde gedaald tot 1.15. De meeste datacenters hebben gemiddeld een PUE-waarde van 1.5 of hoger.

Duurzaam, Duurzamer, Duurzaamst

Door uw IT bij The Datacenter Group onder te brengen bent u ervan verzekerd dat er altijd klimaatvriendelijke methoden worden gebruikt om de levensduur van uw apparatuur te verlengen. Zo maken wij gebruik van 100% windenergie, wordt er buitenlucht voor de koeling gebruikt en worden de warme en koude ruimte van elkaar gescheiden. Bijkomend voordeel: u hoeft de eigen interne datacenter niet meer te onderhouden en uw IT-infrastructuur is flexibeler en schaalbaar. Goed voor het milieu en uw portemonnee.

Geen chemicaliën

Wij gebruiken geen chemicaliën zoals HCFK’s, CFK’s en HfK’s (R407 of Glycol) om de ICT-apparatuur van onze klanten te koelen.

100% windenergie

Bovendien gebruiken we 100% windenergie in onze datacenters. 100% windenergie is schoner en onuitputtelijker dan bijvoorbeeld groene stroom. Bij de productie van elektriciteit uit wind komen bovendien geen afvalstoffen of schadelijke stoffen vrij.

Geinteresseerd?

Vraag hieronder uw offerte aan of boek een rondleiding in onze datacenters.