euNetworks nieuw in ecosysteem van The Datacenter Group

Het netwerk rondom The Datacenter Group (TDCG) blijft groeien. Het bedrijf euNetworks heeft onlangs de twee datacenters van TDCG in Amsterdam en Delft aangesloten op haar imposante netwerk. De netwerkleverancier is actief in West-Europa met als core business de aanleg van datacenter-infrastructuur. Een dergelijk netwerk in Europa is een interessante aanwinst voor het portofolio van TDCG.

euNetworks heeft groot netwerk in Europa

In Europa is euNetworks marktleider in het leveren van datacenterinfrastructuur. Om de markt nog beter te bedienen en vraag en aanbod beter bij elkaar te brengen, gaat het netwerkbedrijf ook regionale datacenters ontsluiten. Sales Directeur Jeroen Bon van euNetworks vertelt over de partnership: ‘TDCG is een belangrijke partner van euNetworks. Beide bedrijven zijn pragmatisch, no-nonsense en klanttevredenheid staat hoog in het vaandel. Het datacenter in Delft staat op een voor euNetworks zeer interessante regio vanwege de groei van internationale (IT-)bedrijven. TDCG-klanten die, naast presence in Delft of Amsterdam ook presence hebben in buitenlandse datacenters, kunnen daardoor hun datacenterconnectiviteit ook via euNetworks ontsluiten (connectiviteit one-stop-shop).”

Het bedrijf heeft een eigen Europees fibernetwerk dat meer dan 300 datacenters in Europa (45 steden in 13 landen) ontsluit. Het aansluiten van de twee datacenters van TDCG is volgens Bon een logische vervolgstap: “Samenwerken met lokale spelers past bij de groeistrategie van ons bedrijf. euNetworks heeft een duidelijke focus door zich alleen te richten op levering van darkfiber, waveLengths, ethernet point-to-point en cloudconnectiviteit (Express Route etc.) tussen de datcenters en andere locaties die op haar netwerk staan. Daarnaast hebben wij een trackrecord voor het leveren van diensten aan Internet of Things, hosting, media en minanciële bedrijven.

Transparantie

Transparantie is een belangrijke pijler onder de dienstverlening van TDCG. Deze waarde ziet de CEO van het datacenter, Siemon van den Berg, ook graag terug bij zijn partners: “Wij gaan voor langdurige relaties en willen ons daarom kunnen identificeren met ons partnernetwerk.  EuNetworks doet dit feilloos door zeer gedetailleerd hun netwerk in kaart te brengen en beschikbaar te stellen aan klanten. Dit kan enorme voordelen opleveren. Eisen van klanten variëren namelijk van het afnemen van de kortste route tot aan volledige redundantie. In dit soort gevallen zijn zij een zeer geschikte carrier en zijn wij als TDCG trots dat wij hun diensten beschikbaar kunnen stellen aan onze klanten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *