Garanties van The Datacenter Group

Afspraak is afspraak

Bij het afsluiten van een overeenkomst, geeft The Datacenter Group een uitgebreide Service Level Agreement (SLA) af. In deze SLA staan van alle diensten de werkwijzen en de garanties gedetailleerd omschreven. Wij garanderen u een totaalpakket aan diensten. Waaronder de levering van stroom, koeling, beveiliging en brandveiligheid. Met deze garanties bent u ervan verzekerd dat deze diensten ononderbroken (24/7/365 dagen per jaar) worden geleverd. Klik op één van de garanties voor verdere toelichting

Benieuwd naar onze tarieven?
Vraag een offerte aan!

Innovatief koelen

The Datacenter Group heeft haar klimaatbeheersingssysteem zelf ontwikkeld. Met onze unieke oplossing zijn onze datacenters niet alleen de energie-efficiëntste datacenters van Nederland, maar weten we ook tot in de kleinste details hoe het werkt. Hierdoor hebben wij 100% controle en maximaal resultaat. Daarnaast is de complete luchtbehandelingsinstallatie geïnstalleerd op basis van een N+1-filosofie: voor elk kritiek onderdeel van onze koelinstallatie is per datazaal tenminste één reservesysteem actief.

De lucht die door de servers wordt aangezogen, heeft een temperatuur van 24 graden. Deze temperatuur is gekozen om een maximale levensduur van de apparatuur te garanderen en tegelijkertijd zoveel mogelijk energie te besparen. De dagen dat het in Nederland warmer dan 24 graden is, wordt er automatisch overgestapt op adiabatische koeling, een verdampingskoeling.


 

Innovatief koelen

The Datacenter Group heeft haar klimaatbeheersingssysteem zelf ontwikkeld. Hierdoor behoren onze datacenters tot de energie-efficiëntste datacenters van Nederland, weten wij hoe onze systemen tot in de kleinste details werken en behalen we maximaal resultaat. Daarnaast is de complete  luchtbehandelingsinstallatie redundant uitgevoerd.

De lucht die door de servers wordt aangezogen, heeft een temperatuur van 24 graden. Deze temperatuur is gekozen om een maximale levensduur van de apparatuur te garanderen en zoveel mogelijk energie te besparen. De dagen dat het in Nederland warmer dan 24 graden is, wordt er automatisch overgestapt op adiabatische koeling.


 

Redundante stroomvoorziening

The Datacenter Group stelt zeer hoge eisen aan de kwaliteit en beschikbaarheid van haar stroomvoorziening. Onze datacenters hebben sinds de oprichting een beschikbaarheid (uptime) gerealiseerd van 100%. Dit bereiken we onder andere door strikte procedures, uitgebreide externe audits, regelmatige tests en het gebruik van de nieuwste technische infrastructuur.

Een van deze tests is de maandelijkse Black Building-test waarbij een stroomstoring wordt gesimuleerd. Op deze manier wordt getest of alle noodstroomsystemen functioneren volgens de hoogste eisen. Tijdens deze tests worden onze batterijen, UPS (Uninterruptable Power Supply), dieseltanks, pompen en noodstroomaggregaten ingezet.

Voor bedrijfskritieke infrastructuur adviseren wij een extra, redundante stroomtoevoer naar uw racks aan te laten leggen. Dit houdt in dat de stroomvoeding middels twee gescheiden trajecten loopt. De voedingen zijn aangesloten op een aparte UPS, diesel generator en transformator. Mocht een van deze voedingen uitvallen dan wordt deze automatisch opgevangen door de ander. Deze oplossing is volledig 2N en biedt de hoogste beschikbaarheidsgarantie van 99,999% (Tier 3).

Redundante stroomvoorziening

Wij stellen zeer hoge eisen aan de kwaliteit en beschikbaarheid van onze stroomvoorziening. Onze datacenters hebben sinds de oprichting een uptime gerealiseerd van 100%. Dit bereiken we onder andere door strikte procedures, uitgebreide externe audits, regelmatige tests en het gebruik van de nieuwste technische infrastructuur.

Black Building test

Een van deze tests is de maandelijkse Black Building-test waarbij een stroomstoring wordt gesimuleerd, elke twee maanden wordt de netstroom er af gehaald. Op deze manier wordt er getest of alle noodstroomsystemen functioneren volgens de hoogste eisen. Tijdens deze tests worden onze batterijen, UPS, dieseltanks, pompen en noodstroomaggregaten ingezet.

Voor een 99,999% garantie (Tier 3) kiest u de 2N oplossing. Dit houdt in dat de stroomvoeding middels twee gescheiden trajecten loopt.  Mocht een van deze voedingen uitvallen dan wordt deze automatisch opgevangen door de ander.

Brandbeheersing

Alle ruimtes in onze datacenters zijn voorzien van automatische blusinstallaties die handmatig in werking worden gezet bij een calamiteit volgens het protocol brandbeheersing. Uniek is dat The Datacenter Group ook in alle technische ruimtes blust.

Bovendien zijn alle ruimtes uitgerust met CO2-handblussers en een VESDA-systeem (Very Early Smoke Detection Apparatus). Dit systeem meet het aantal stofdeeltjes in de lucht met behulp van een laser en kan zo een potentiële brand in een zeer vroeg stadium detecteren. Detectie vindt, waar van toepassing, ook onder de verhoogde vloer plaats. Naast deze volautomatische systemen zijn er 24/7 engineers aanwezig die alle brandalarmen volgens de brandbeheersingsprocedure opvolgen.

Brandbeheersing

Alle ruimtes in onze datacenters zijn voorzien van automatische blusinstallaties. Deze worden handmatig in werking gezet bij een calamiteit volgens het protocol brandbeheersing.

Alle ruimtes zijn uitgerust met CO2-handblussers en een VESDA-systeem. Dit systeem meet stofdeeltjes in de lucht en kan zo een potentiële brand in vroeg stadium detecteren. Detectie vindt ook onder de verhoogde vloer plaats. Naast deze volautomatische systemen zijn er 24/7 engineers aanwezig die alle brandalarmen volgens de brandbeheersingsprocedure opvolgen.

Veiligheid

Onze datacenters zijn logischerwijs streng beveiligd. Alleen de door u geautoriseerde medewerkers, engineers of leveranciers hebben toegang tot uw faciliteiten. Hier maken we nooit een uitzondering op. Onze datacenters in Amsterdam en Delft beschikken over meerdere lagen van fysieke beveiliging, zoals camerabeveiliging en een biometrische toegangscontrole. Ook is er 24/7/365 dagen bewaking aanwezig.

Als zich in het datacenter activiteiten of incidenten voordoen die een bedreiging vormen voor de continuïteit van onze beschikbaarheid, dan grijpen onze beveiligingsmedewerkers direct in.

Onze beveiligingsprocessen worden gewaarborgd door onze ISO 27001-certificering, de standaard voor informatiebeveiliging.

Veiligheid

Onze datacenters in Amsterdam en Delft zijn streng beveiligd en beschikken over meerdere lagen van fysieke beveiliging. Denk aan 24/7/365 bewaking en biometrische toegangscontroles. Alleen de door u geautoriseerde personen hebben toegang tot uw faciliteiten. Hier maken we nooit een uitzondering op.

Als zich in het datacenter activiteiten voordoen die een bedreiging vormen voor de continuïteit van onze beschikbaarheid, dan grijpen onze beveiligingsmedewerkers direct in.

Onze beveiligingsprocessen worden gewaarborgd door diverse certificeringen waaronder ISO 27001 (informatiebeveiliging).