De beveiligingslagen van The Datacenter Group

Uw waardevolle IT-apparatuur en data staan veilig bij The Datacenter Group. Om dat te kunnen garanderen, hanteren we verschillende beveiligingsnormen in diverse lagen. Denk bijvoorbeeld aan de beveiligingsnormen ISO27001, NEN7510 en PCI DSS, maar ook aan de fysieke beveiliging van het pand waar ons datacenter huist. We zetten graag voor u op een rij hoe we de veiligheid van uw apparatuur, data en IT-omgeving waarborgen.

Fysieke beveiliging

Onze datacenters zijn gehuisvest op privéterrein dat hermetisch is afgesloten met een hek. Het gebouw en de directe omgeving zijn uitgerust met een CCTV-systeem voor videobewaking. Van de toegangspoort tot en met de datavloer; we kunnen alles zien. Ons biometrische identificatiesysteem zorgt ervoor dat ongeautoriseerde personen niet zomaar naar binnen kunnen lopen. Bovendien is er 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar beveiligingspersoneel aanwezig op de locatie die de camerabeelden in de gaten houden, de toegang controleren (bovenop de biometrische toegangscontrole), controlerondes lopen en de naleving van de huisregels door alle bezoekers controleren.

Wanneer zich onverhoopt incidenten voordoen die een potentiële bedreiging vormen voor de continuïteit en beschikbaarheid, kunnen onze beveiligers direct ingrijpen. Zij zijn allemaal in bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag, de benodigde opleidingen voor bedrijfshulpverlening en certificaten op vakinhoudelijke kennisgebieden. Bovendien volgen onze beveiligers regelmatig interne trainingen, zoals een calamiteitentraining.

Vrijblijvend beveiligingsadviesKlik hier

Digitale beveiliging

In principe kan iedereen een datacenter starten, maar certificeringen scheiden het kaf van het koren. De datacenters van The Datacenter Group zijn gecertificeerd voor verschillende informatiebeveiligingsnormen waardoor we kunnen aantonen dat we een bepaalde kwaliteit bieden op het gebied van beveiliging. Op het gebied van informatiebeveiliging voldoen we aan de normen ISO27001 (informatiebeveiliging) en de NEN7510 (informatiebeveiliging in de zorg). Daarnaast voldoen we aan ISAE 3402 type II. Dit betekent dat al onze processen en beheersmaatregelen ook zijn gecontroleerd door een externe auditor. Bovendien zijn wij in het bezit van de PCI DSS. Dit certificaat garandeert onze klanten een maximale veiligheid tijdens financiële transacties. Deze certificeringen worden jaarlijks door een onafhankelijke partij geaudit.

Redundantie

Indirect houden we uw IT-omgeving veilig doordat onze datacenters geografisch verspreid staan en we dus een extreem hoge mate van beschikbaarheid kunnen bieden. Onze datacenters zijn gebouwd volgens de TIER 3 norm, waarbij we een uptime garanderen van 99,999 procent. Onze apparatuur, zoals USP’s, noodstroomaggregaten en transformatoren zijn meermaals redundant uitgevoerd, zodat wanneer een apparaat uitvalt, uw en onze systemen gewoon blijven draaien.

De verschillende beveiligingslagen op een rijtje:

  • Privéterrein hermetisch afgesloten door hekwerk
  • 500+ camera’s in en rondom de datacenters
  • Aanmelden via beveiligd klantportaal
  • ID-controle bij entree
  • Biometrische toegangscontrole in bestemde zalen
  • Beveiligde serverracks
  • 24/7/365 fysieke beveiliging
  • Personeel in het bezit van VOG
  • ISO-certificaten

 

Lees meer: