Staat uw bedrijfskritische infrastructuur veilig?

Een hoogwaardige IT-omgeving stelt zeer specifieke eisen op het gebied van efficiëntie, beveiliging en energie- en koelvoorzieningen. Een datacenter is dan ook veruit de beste plek voor uw IT-omgeving. Maar hoe weet u dat uw bedrijfskritische infrastructuur veilig staat en dat u erbij kunt wanneer dat nodig is? We laten u graag zien hoe wij dat als The Datacenter Group voor u borgen.

Beschikbaarheid en veiligheid

De datacenters van The Datacenter Group zijn allemaal gebouwd volgens de Tier 3 norm. Daarmee moeten we aan een bepaalde beschikbaarheidsnorm voldoen (99,982 procent uptime), maar als The Datacenter Group hebben we de lat nog hoger gelegd en kunnen we u een beschikbaarheid bieden van 99,999 procent. In de praktijk kunnen we bogen op 100 procent beschikbaarheid sinds onze oprichting. Dit bereiken we onder meer door strikte procedures, uitgebreide externe audits, regelmatige tests en het gebruik van de nieuwste technische infrastructuur. Eén van deze tests is de maandelijkse Black Building-test waarbij een stroomstoring wordt gesimuleerd. Op deze manier wordt getest of alle noodstroomsystemen functioneren volgens de hoogste eisen. Tijdens deze tests worden onze batterijen, UPS (Uninterruptible Power Supply), dieseltanks, pompen en noodstroomaggregaten ingezet.

Bovendien zijn al onze datacenters zowel fysiek als digitaal streng beveiligd, waardoor het voor ongeautoriseerde personen onmogelijk is om binnen te komen. Onze datacenters beschikken over meerdere lagen van fysieke beveiliging zoals camera’s en een biometrische toegangscontrole. Bezoekers krijgen alleen toegang tot voor hun bezoek noodzakelijke en geautoriseerde ruimtes. Onze beveiligingsprocessen worden gewaarborgd door onze ISO 27001-certificering, de standaard voor informatiebeveiliging. Bovendien voldoen we aan de informatiebeveiligingsnorm voor de zorg: NEN7510.

Vrijblijvende IT-audit aanvragenKlik hier

Brandveilig en energiezuinig

Alle ruimtes in onze datacenters zijn voorzien van automatische blusinstallaties die in werking worden gezet bij een calamiteit volgens het protocol brandbeheersing. Daarnaast zijn alle ruimtes uitgerust met een VESDA-systeem (Very Early Smoke Detection Apparatus). Dit systeem meet het aantal stofdeeltjes in de lucht met behulp van een laser en kan zo een potentiële brand in een zeer vroeg stadium detecteren.

The Datacenter Group heeft zijn adiabatische klimaatbeheersingssysteem in de locaties Amsterdam en Delft zelf ontwikkeld. Met dit koelingssysteem kunnen wij uw IT-apparatuur indirect koelen met buitenlucht waardoor het datacenter energiezuinig is. Dit zie je ook terug in onze PUE-waarde, die is gemiddeld 1,15. Voor onze energiebehoefte maken we zoveel mogelijk gebruik van duurzame windmolenparken.

Redundantie en SLA

Redundantie zorgt ervoor dat uw bedrijfskritische data altijd beschikbaar zijn en de connectiviteit van uw systemen wordt veiliggesteld. Doordat The Datacenter Group beschikt over meerdere, geografisch verspreide datacenters, zijn er diverse opties voor veilige back-ups  of uitwijkmogelijkheden; bijvoorbeeld een twin datacenter.

Wanneer u kiest voor een van onze datacenters om uw IT-omgeving onder te brengen, geeft The Datacenter Group een uitgebreide Service Level Agreement (SLA) af. In deze overeenkomst staan de afgenomen diensten, onze werkwijze en de garanties gedetailleerd omschreven – zo bent u ervan verzekerd dat deze diensten ononderbroken (24/7/365 dagen per jaar) worden geleverd.

IT QuickScan

Wilt u er zeker van zijn dat uw IT-omgeving in een veilige omgeving staat? Een omgeving die aan alle technische eisen voldoet? Onze technische specialisten komen graag bij u langs om een QuickScan te maken volgens de NEN-norm 3140. De specialist zal de elektrische installaties van uw interne datacenter(s) volledig doorlichten. Na de audit ontvangt u rapport met daarin (indien van toepassing) aanbevelingen. Tevens geven wij kosteloos advies en begeleiding bij het inrichten van uw rack(s). Met onze kennis en ervaring kunnen wij de levensduur van de IT apparatuur verlengen en tegelijkertijd zoveel mogelijk energie besparen. Goed voor de portemonnee én milieu. Nieuwsgierig? Vul geheel vrijblijvend ons adviesformulier in.

Lees meer: