Is uw organisatie voorbereid op het groeiend dataverkeer?

Smartphones, tablets, computers; ze zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Met de komst van de digitale technologie en de bijbehorende apps leven we in een maatschappij waarin we continue gegevens met elkaar uitwisselen. Deze explosieve groei is toe te schrijven aan meer internetgebruikers, snellere internetverbindingen, tijd- en plaats onafhankelijk content downloaden.

Hiervoor willen organisaties kunnen vertrouwen op betrouwbare en snelle netwerkverbindingen.
The Datacenter Group anticipeert op deze marktontwikkeling. In de datacenters van The Datacenter Group staat het AMS-IX platform. Deze oplossing maakt het mogelijk om veilig en rechtstreeks netwerkverkeer met onder andere 800+ netwerk- en cloudproviders uit te wisselen.

AMS-IX advies aanvragenKlik hier

Door gebruik te maken van de AMS-IX-connectiviteit via de datacenters van The Datacenter Group profiteert uw organisatie van de volgende voordelen:

1. Lage latency

Om een optimale gebruikerservaring te realiseren is lage latency een vereiste. De aanwezigheid van AMS-IX in de datacenters van The Datacenter Group biedt klanten een lage latency en een betrouwbaar netwerk. Lage latency zorgt er voor dat data sneller wordt getransporteerd van a naar b. Denk aan uw eigen website of de webshop van uw eindklant. Een snelle responstijd levert veel meer conversie op.

2. Kostenbesparing

Bespaar geld op uw transitprovider. Deze rekent namelijk het internetverbruik af op basis van de door u gekozen commitment, terwijl het uitwisselen van internetverkeer via het AMS-IX platform een vast  maandtarief betreft. Bovendien kan een transitprovider de online aankopen, e-mails of een zoekopdracht van een gebruiker ‘onnodig vertragen’ door alle beschikbare routes aan te bieden. Een rechtstreekse koppeling met AMS-IX levert kortere netwerkpaden (lage latency) en een schakel minder in de netwerkketen resulteert in minder kosten en meer winst voor uw organisatie.

3. Altijd online

Het is niet alleen belangrijk dat uw diensten en producten op uw website snel worden geladen, de dienstverlening van uw eindklanten – waar ook ter wereld – dient altijd beschikbaar zijn. Het AMS-IX platform biedt u de mogelijkheid om met meerdere providers data uit te wisselen. Door haar redundante netwerkstructuur biedt AMS-IX een stabiel netwerk met een hoge beschikbaarheid. Dit resulteert in een constante uptime van bijvoorbeeld uw website of dienstenplatform van uw klanten dat in de cloud staat.

4. Verkeer uitwisselen met 800+ bedrijven

Door ‘verclouding’ van data en IT-diensten is het van belang om moeiteloos toegang te krijgen tot verschillende cloudapplicaties. Met één AMS-IX poort kunt u met ruim 800 andere partijen – uit de hele wereld – verkeer uitwisselen. Bekijk hier welke andere partijen zijn aangesloten.

The Datacenter Group richt zich op organisaties die hun bedrijfskritische data veilig willen opslaan in Nederlandse datacenters. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden en u hoe u zich kunt aansluiten op het wereldwijde netwerk van AMS-IX. Stuur een e–mail naar sales@tdcg.nl of bel naar +31 (0)20 4869773.

Lees meer: