Vijf redenen om te kiezen voor een cloud- en carrierneutraal datacenter

Een datacenter dat volledig onafhankelijk is van cloud- en netwerkleveranciers noemen we een cloud- en carrierneutraal datacenter. Doordat er een diversiteit aan netwerken en cloudaanbieders in het datacenter aanwezig zijn, kan de klant zelf kiezen welke leverancier het beste bij hem past.

Een cloud- en carrierneutraal datacenter is feitelijk een connectiviteitshub waar meerdere cloud- en netwerkleveranciers een fysieke PoP (Point of Presence) of apparatuur hebben. Daardoor kunnen de klanten die racks in het datacenter afnemen een directe connectie maken met de aanbieder. Deze directe verbinding zorgt voor snelheid en een lage latency. Steeds vaker is een cloud- en carrierneutraliteit een belangrijk vereiste bij het beslissingstraject voor een colocatie. Toch is keuzevrijheid in leverancier niet het enige voordeel om voor een cloud- en carrierneutraal datacenter te kiezen. We zetten er nog een aantal op een rij.

1. Redundantie

Doordat er meerdere carriers in de meet-me-room in het datacenter binnenkomen, kunnen klanten kiezen uit meerdere netwerkaanbieders. Het is daarmee eenvoudig om redundantie te realiseren. Valt er onverhoopt een netwerkverbinding uit, dan kan het dataverkeer snel worden geherrouteerd over het netwerk van een andere aanbieder. Zo hoeven klanten nooit last te hebben van systemen of applicaties die niet bereikbaar zijn door een netwerkstoring.

2. Portabiliteit

Het verhuizen van de IT-omgeving naar een colocatie is een omvangrijk, complex en risicovolle onderneming. Het is logisch dat organisaties dat niet vaker willen doen dan strikt noodzakelijk. Doordat in een cloud- en carrierneutraal datacenter meerdere leveranciers van IT-diensten huizen, kunnen klanten eenvoudiger verhuizen van de ene naar de andere aanbieder zonder dat ze fysiek opnieuw moeten verhuizen of de IP-adressen hoeven omnummeren.

3. Dichtbij innovatie

De ontwikkelingen in onze digitale wereld volgen elkaar rap op. Multi-sourcing wordt steeds belangrijker bij het uitbesteden van IT-diensten. In een cloud- en carrierneutraal datacenter zijn veel verschillende leveranciers aanwezig op het gebied van cloud, hosting, infrastructuur en connectiviteit. Doordat al deze partijen zo dicht bij elkaar zitten, kunnen ze op een laagdrempelige manier waardevolle partnerschappen opzetten die innovatie aanwakkeren. Aanwezigheid in een datacenter waar zo’n innovatieve community van leveranciers huist, biedt de mogelijkheid om snel de vruchten te plukken van nieuwe trends, diensten en ontwikkelingen.

4. Vrijheid

Een cloud- en carrierneutraal datacenter biedt niet alleen keuzevrijheid in aanbieder van cloud- en netwerkdiensten, maar geeft klanten bovendien de zekerheid dat er geen gevaar bestaat voor een lock-in met de commerciële diensten van de datacenter-eigenaar. Bovendien biedt het maximale flexibiliteit als het gaat om de keuze voor hardware, internetdiensten en bekabeling. In een datacenter waar ook een internet exchange gevestigd is, biedt het klanten ook nog eens de mogelijkheid en vrijheid om te koppelen met netwerken van anderen.

5. Kostenefficiëntie

Last, but zeker not least is de gunstige tarieven die klanten in een cloud- en carrierneutraal datacenter vaak voor IT-diensten kunnen bedingen. Van de onderlinge concurrentie van aanbieders, profiteren klanten en prospects in het datacenter.

Bekijk onze datacenter factsheetsKlik hier

 

Alles onder één dak

Alle datacenters van The Datacenter Group zijn zowel cloud- als carrierneutraal. Met tal van aanwezige connectiviteitleveranciers en cloudproviders biedt The Datacenter Group zijn klanten maximale keuzevrijheid. Bovendien is de AMS-IX met een fysieke PoP in de Amsterdamse locatie van de datacenterleverancier aanwezig.

Wilt u meer weten over de cloud- en carrierneutrale datacenters van The Datacenter Group? Bekijk dan onze lijst met connectiviteitaanbieders of download de factsheet brochure met alle relevante informatie. U kunt natuurlijk ook een vrijblijvende afspraak met ons maken.

Lees meer
Geïnteresseerd?

Vraag hieronder uw offerte aan of boek een rondleiding in onze datacenters.