Over ons

The Datacenter Group is een 100% Nederlands bedrijf met vier hypermoderne datacenters in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Utrecht. Wij bedienen verschillende cloud en hosting providers, grote bedrijven en overheidsinstellingen in de huisvesting van hun IT-infrastructuur. Zo staan wij aan de basis van het openbaar vervoer, elektronisch betalingsverkeer, medische ingrepen, dijkbewaking en zo’n 5% van het Nederlandse internet.

Onze panden, samen 20.000 m2 groot, zijn één van de duurzaamste datacenters van Nederland. De systemen om de duizenden computers in Amsterdam en Delft gekoeld te houden, hebben wij zelf ontwikkeld en stellen ons in staat de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken.

Deze energiezuinigheid wordt ook wel uitgedrukt in Power Usage Effectiveness (PUE). Hoe dichter deze waarde de 1 nadert, hoe efficiënter een datacenter functioneert. Sinds de start van het gebruik van onze eigen koelsystemen is onze PUE-waarde gedaald tot 1.15. De meeste datacenters hebben gemiddeld een PUE-waarde van 1.5 of hoger.

KLANTTEVREDENHEID

Wij vinden het belangrijk dat we met onze klanten een goede één-op-één-relatie opbouwen en hanteren een ‘client first’ policy. Uit ons jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek blijkt dit ook. Gemiddeld behalen we hier een 8,3 voor.

VISIE

The Datacenter Group wil marktleider worden in betrouwbare, regionale datacenters met een landelijk dekkend netwerk van tien datacenters. Dit maakt ons de ideale datacenterpartner voor nationale en internationale organisaties die op zoek zijn naar veilige dataopslag in Nederland.

MISSIE

The Datacenter Group vormt al meer dan 10 jaar een betrouwbare basis voor de IT-platformen van onze klanten. We doen dit door mee te denken en open te communiceren. Wij willen de verwachtingen van onze klanten overtreffen in termen van kwaliteit en betrouwbaarheid.

CULTUUR & WAARDEN

Onze kernwaarden fungeren als een kompas en vormen de essentie van onze bedrijfscultuur. Het zegt iets over hoe we met elkaar en onze klanten omgaan. Door onze open bedrijfscultuur voelt iedereen zich veilig en vertrouwd om kennis en ervaringen uit te wisselen. We zijn trotse ambassadeurs van TDCG en trots op onze klanten.

100% uptime

Ooit waren we zelf een hostingpartij. Hierdoor weten we precies welke uitdagingen klanten hebben, wat er speelt in de markt en aan welke eisen een datacenter moet voldoen. We zorgen er al meer dan tien jaar voor dat onze klanten altijd en overal online kunnen zijn. Dit doen wij onder meer door onze datacenters 24/7 te beveiligen, door onze bedrijfsprocessen continu te verbeteren en de beste mensen aan ons te binden.

100% groei

Al meer dan tien jaar groeien wij samen met onze klanten. Dat doen wij met flexibele ingroeiprogramma’s en schaalbare datacenterdiensten, die klanten de mogelijkheid geven om snel in te spelen op groei en veranderingen in de markt. Bovendien helpen we onze klanten graag bij het verder vormgeven van hun cloudpropositie én bij het realiseren van hun groeiambities door samen succesvolle sales- en marketingstrategieën te ontwikkelen.

100% tevredenheid

Volgens onze klanten is het een feestje om met ons te werken. Onze sterke punten vinden zij onze flexibiliteit, het feit dat we naar hen luisteren en dat we doen wat we beloven. Het klanttevredenheidsonderzoek laat zien dat klanten ons gemiddeld een 8,3 geven. Wij vinden het enorm belangrijk dat klanten zich op hun cloudddiensten kunnen richten, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het datacenterfundament.

Geïnteresseerd?

Vraag hieronder uw offerte aan of boek een rondleiding in onze datacenters.