Over ons

The Datacenter Group is een 100% Nederlands bedrijf met vier hypermoderne datacenters in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Utrecht. Wij bedienen verschillende cloud en hosting providers, grote bedrijven en overheidsinstellingen in de huisvesting van hun IT-infrastructuur. Zo staan wij aan de basis van het openbaar vervoer, elektronisch betalingsverkeer, medische ingrepen, dijkbewaking en zo’n 5% van het Nederlandse internet.

Onze panden, samen 20.000 m2 groot, zijn één van de duurzaamste datacenters van Nederland. De systemen om de duizenden computers in Amsterdam en Delft gekoeld te houden, hebben wij zelf ontwikkeld en stellen ons in staat de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken.

 

AMBITIE

Ambitie, dat is wat ons bedrijf het beste beschrijft. Onze BHAG (Big Hairy Audacious Goal) is om in 2025 de grootste Nederlandse datacenterspeler te zijn met 10 locaties verspreid over het hele land. We bereiken dit doel door zelf hard te groeien en overnames te realiseren.  Ons team van professionals is extreem gedreven om het succes van The Datacenter Group verder uit te bouwen en samen mooie prestaties neer te zetten.

KLANTTEVREDENHEID

Volgens onze klanten is het een feestje om met ons te werken en zijn we zeer flexibel. Maar laat u vooral niet van de wijs brengen door deze vrolijke foto. We zijn streng als het moet en flexibel als het kan. Wij vinden het belangrijk dat we met onze klanten een goede één-op-één-relatie opbouwen en hanteren een ‘client first’ policy. Uit ons jaarlijks klantentevredenheidsonderzoek blijkt dit ook. Gemiddeld behalen we hier een 8,5 voor.

ONZE FOUNDERS

The Datacenter Group is in 2007 opgericht door de drie jonge ondernemers: Ali Niknam (CEO bunq en aandeelhouder The Datacenter Group), Siemon van den Berg (CEO en aandeelhouder bij The Datacenter Group) en Raymond Kasiman (CTO TransIP) met het idee om colocatie-diensten te leveren die betaalbaar, energie-efficiënt en technisch ongeëvenaard zijn. Je kan dus wel stellen dat de heren hun voetsporen ruimschoots verdiend hebben in de ICT-sector. Benieuwd naar hun verhaal? Foto van links naar rechts: Ali, Siemon en Raymond.

CULTUUR & WAARDEN

Bij The Datacenter Group hebben we een bedrijfscultuur die zorgt voor een enorm prettig werkklimaat, niet alleen onderling, maar ook voor onze klanten. Onze collega’s, die ook wel Datatoppers genoemd worden, beschikken allemaal de volgende kernwaarden:

Bevlogen

Onze bevlogenheid komt niet alleen tot uiting in de kwaliteit van onze dienstverlening; het typeert ook de persoonlijkheid van onze mensen. Zonder bevlogen en gepassioneerde medewerkers geen succesvol bedrijf. Dat realiseren wij ons maar al te goed. Ons team bestaat uit flexibele en resultaatgerichte professionals waarvoor het beste de norm is. Wij zijn het DNA van The Datacenter Group en een feestje om mee te werken.

Daadkrachtig

Wij zeggen niet alleen waar wij voor staan, maar maken dit ook waar. Dat dit niet alleen bij mooie beloftes blijft, bewijzen onze klanten die ons sinds de oprichting in 2007 trouw zijn gebleven. Wij hebben LEF en durven van de gebaande paden af te wijken, om zo voor het maximale resultaat te gaan. Vertrouwen is de basis van ons handelen. Wij hechten veel waarde aan de afspraken die wij maken met onze klanten, leveranciers én onze medewerkers.

Duurzaam

Onze bedrijfsactiviteiten leveren een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. Zo hergebruiken wij materialen en gebruiken wij uitsluitend schone energiebronnen. Duurzaam ondernemen betekent voor ons ook een goede relatie opbouwen met onze klanten, partners en medewerkers. Deze overtuiging is diep verankerd in onze bedrijfsstrategie en is terug te vinden in alles wat wij doen.

Geinteresseerd?

Vraag hieronder uw offerte aan of boek een rondleiding in onze datacenters.