Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag over onze dienstverlening of over wat bepaalde vaktermen betekenen? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen en krijg antwoord op uw vraag. Zit uw vraag er niet tussen? Schroom niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Kiezen voor het datacenter van The Datacenter Group in Amsterdam heeft een aantal voordelen. Het datacenter is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Vanaf ons datacenter bent u binnen tien minuten op Schiphol. Op loopafstand van ons datacenter bevinden zich ook een aantal goede hotels. Dat is vooral handig als u techneuten uit het buitenland moet laten invliegen.

Servers plaatsen in een datacenter in Nederland is altijd een goede keuze vanwege de goede technische infrastructuur en het stabiele politieke systeem. Daarnaast moet iedereen in Nederland zich houden aan strenge wetten en voorschriften op het gebied van privacy, waardoor uw data ontoegankelijk zijn voor onbevoegde personen.

}

Kiezen voor het datacenter van The Datacenter Group in Delft heeft een aantal voordelen. Het datacenter is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Vanaf het datacenter van The Datacenter Group bent u snel in Den Haag en Rotterdam. In twintig tot dertig minuten bent u op Rotterdam Airport of Schiphol. Eigenlijk net zo snel als van Schiphol naar Amsterdam.

Servers plaatsen in een datacenter in Nederland is altijd een goede keuze vanwege de goede technische infrastructuur en het stabiele politieke systeem. Daarnaast moet iedereen in Nederland zich houden aan strenge wetten en voorschriften op het gebied van privacy, waardoor uw data ontoegankelijk is.

}

Kiezen voor het datacenter van The Datacenter Group in Rotterdam heeft een aantal voordelen. Het datacenter is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Het datacenter ligt op steenworp afstand van Rotterdam The Hague Airport en binnen 15 minuten bent u op Rotterdam Centraal Station.

Servers plaatsen in een datacenter in Nederland is altijd een goede keuze vanwege de goede technische infrastructuur en het stabiele politieke systeem. Daarnaast moet iedereen in Nederland zich houden aan strenge wetten en voorschriften op het gebied van privacy, waardoor uw data ontoegankelijk is.

}

Kiezen voor het datacenter van The Datacenter Group in Utrecht heeft een aantal voordelen. Het datacenter is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Het datacenter ligt vlakbij knooppunt Everdingen waar de A2 de A27 kruist.

Servers plaatsen in een datacenter in Nederland is altijd een goede keuze vanwege de goede technische infrastructuur en het stabiele politieke systeem. Daarnaast moet iedereen in Nederland zich houden aan strenge wetten en voorschriften op het gebied van privacy, waardoor uw data ontoegankelijk is.

}

We spreken van een twin datacenter in het geval een ICT-omgeving is verspreid over twee locaties. De ICT-omgevingen zijn op beide locaties identiek aan elkaar. Het voordeel van deze opzet is dat bij uitval in een van de datacenters de ICT-omgeving kan blijven functioneren. Het twin datacenter concept wordt vooral ingezet bij bedrijfskritische online applicaties die niet mogen uitvallen. Uitval bij deze opzet zo goed als uitgesloten. The Datacenter Group heeft de beschikking over datacenters in Amsterdam en Delft en zijn tevens aparte entiteiten. Bedrijven die hun ICT-omgeving volgens het twin datacenter concept willen inrichten, kunnen dus terecht bij The Datacenter Group.

}

Remote hands service kan een dienst van een datacenter zijn. Een datacenter heeft altijd gekwalificeerd technisch personeel in dienst, dat 24×7 beschikbaar is. Bepaalde technische handelingen kan dit personeel van het datacenter voor de server(s) van de klant verrichten. Denk aan het opnieuw opstarten van een server of het vervangen een onderdeel hardware.  Het voordeel is dat de klant niet naar het datacenter hoeft te reizen. De klant kan met remote hands service veel tijd besparen. Een datacenter dat remote hand service aanbiedt, heeft dus voor de klant een toegevoegde waarde. Afhankelijk van de keuze in de SLA wordt er altijd binnen een bepaalde tijd gereageerd op een ingeschoten ticket.

}

Uptime betekent de beschikbaarheid van resources in een datacentrum. Dit is één van de garanties die een datacenter moet bieden aan hun klanten, anders komt haar bestaansrecht in het geding. Onder resources verstaan we in dit verband de stroomvoorziening, de koelinstallatie en de internetverbinding. Uptime wordt altijd uitgedrukt in een percentage in relatie tot de tijd. Een uptimepercentage van 99,98% betekent dat een datacenter in een jaar tijd slechts 0,02% niet beschikbaar is. Er zijn datacenter, zoals The Datacenter Group, die de afgelopen jaren een uptimepercentage van 100% hebben gerealiseerd.

}

Een groen datacenter maakt geheel gebruik van duurzame energiebronnen, denk aan wind, zon en wat. Het datacenter van The Datacenter Group maakt geheel gebruik van windenergie en kan daarmee gekwalificeerd worden als groen datacenter.

}

In een datacenter staan servers waarop bedrijfskritische toepassingen draaien die 24×7 beschikbaar moeten zijn. In het geval van calamiteiten moet een klant snel toegang tot zijn server(s) hebben. Ook voor het verrichten van onderhoud aan servers in de nachtelijke uren moet een datacenter 24×7 open zijn. Het datacenter zelf moet ook blijven functioneren. Daarom is altijd personeel van het datacenter aanwezig dat onmiddellijk in actie kan komen in het geval van storingen en uitval. Bij The Datacenter Group is er altijd iemand aanwezig 24x7x365.

}

The Uptime Institute heeft de Tier Standard gedefinieerd. Een Tier Standard beschrijft de beschikbaarheid van functionerende hardware in een datacenter. Er zijn vier verschillende TIER niveaus: I,II,III en IV. The Datacenter Group valt in de categorie TIER 3 en biedt derhalve een beschikbaarheidsgarantie van 99,98%. De beschikbaarheidsgarantie van 99,98% is de hoogste beschikbaarheidsgarantie die een datacenter in Nederland kan bieden.

}

Een uptime van 100% betekent dat de resources 365 dagen per jaar en 24 uur per dag beschikbaar zijn. Onder resources verstaan we in dit verband de stroomtoevoer, de internetverbinding, de koelinstallatie en de hardware. De Datacenter Group heeft sinds 2007 een uptime van 100% gerealiseerd.

}

De cloud is een verzamelterm en betekent dat hardware, software en data via het internet beschikbaar zijn. Servers die clouddiensten faciliteren staan doorgaans in een datacenter. Met betrekking tot het begrip cloud maken we een onderscheid tussen de private, publieke en hybride cloud. In het geval een publieke cloud gaat het om diensten die door commerciële partijen worden aangeboden. Klanten delen de cloudcapaciteit van een een aanbieder van publieke clouddiensten. In het geval van een private cloud maakt een bedrijf gebruik van eigen servers die met het internet verbonden zijn. In het geval van een private cloud worden resources niet gedeeld met andere bedrijven. Een private cloud zowel op eigen locatie als in een datacenter worden gestationeerd. We spreken van een hybride cloud als er sprake is van een combinatie van een private en publieke cloud. Veel bedrijven maken bijvoorbeeld gebruik van applicaties die draaien in de publieke cloud, terwijl de vertrouwelijke (bedrijfs)gegevens zijn opgeslagen in een private cloudomgeving.

}

Een cloudprovider, ook wel cloudaanbieder of cloudleverancier geheten, biedt tegen betaling diensten die vanuit de cloud worden gefaciliteerd. Een cloudprovider serveert diensten vanuit een eigen technische infrastructuur. De servers van de cloudprovider staan in een datacenter en hebben een snelle verbinding met het internet. Een afnemer van clouddiensten hoeft hierdoor zelf niet te investeren in hardware. De diensten van de cloudprovider zijn doorgaans schaalbaar en per maand af te nemen. De klant hoeft alleen maar te betalen voor de benodigde resources. Clouddiensten bestaan in verschillende varianten: opslag (backup diensten). applicaties (Software as a Service (Saas), en klantendatabases (Customer Relationship Management (CRM).

}

Een datacenter, ook wel rekencentrum genoemd, biedt mogelijkheden tot het plaatsen van hardware in een beveiligde omgeving voorzien van alle faciliteiten. Klanten kunnen hun server(s) via aanwezige internetverbindingen met het internet koppelen. Servers produceren warmte en een datacenter zorgt door middel van koeling dat de temperatuur niet teveel oploopt. Toegang tot een datacenter is streng geregeld. Slechts geautoriseerde personen mogen naar binnen. In een datacenter staan servers met veelal bedrijfskritische toepassingen die 24 per dag beschikbaar moeten zijn. Het datacenter moet daarom altijd blijven functioneren. Daarom is het datacenter 24×7 bemand door technisch personeel. Ook klanten hebben doorgaans 24×7 toegang tot hun servers in het datacenter. Om problemen met de stroomvoorziening het hoofd te bieden, beschikt een datacenter over noodstroomvoorzieningen in de vorm van een UPS en (diesel)generator.

}

Met een edge datacenter wordt bedoeld dat de verwerking van data zo dicht mogelijk bij de bron gebeurt. De opkomst van Internet of Things (IoT) genereert zoveel data dat het in de nabije toekomst onmogelijk wordt om die enorme hoeveelheden data over netwerken te transporteren. Vergelijk het met de A2 op een regenachtige maandagochtend. Dat slibt helemaal dicht. Met behulp van microdatacenters dichtbij 5G-masten, kunnen data terplekke worden verwerkt, zodat alleen de noodzakelijke data getransporteerd hoeven worden. Die microdatacenters worden edge datacenters genoemd. Maar ook regionale datacenters, zoals bijvoorbeeld die van The Datacenter Group, kunnen als edge datacenter functioneren.

}

Een rack is een stalen kast waarin servers worden geplaatst. Een rack is in de meeste gevallen 19-inch breed en varieert in hoogte. Zowel aan de voor- als achterzijde is een rack toegankelijk via een afsluitbare deur, die voorzien is van gaatjes om de warmte af te voeren. Een rack heeft meerdere stroomaansluitingen. De servers kunnen op verschillende manieren in een rack worden gemonteerd. In veel gevallen wordt een server via een railsysteem in een rack gemonteerd. Dat heeft als voordeel dat een server als een lade uit het rack getrokken kan worden. Een techneut hoeft dan alleen de bovenplaat van een server te verwijderen om een onderdeel te vervangen. Servers kunnen ook via een kliksysteem of bouten in een rack worden bevestigd. Een rack is vanzelfsprekend altijd voorzien van een slot, zodat onbevoegden geen toegang krijgen tot de servers.

In verband met het afvoeren van de warmte in een rack is een goede luchtcirculatie van essentieel belang. Daarom is het belangrijk dat de kabels via kabelbinders (tie rips) goed georganiseerd aan elkaar worden gebonden. Voorkomen moet worden dat aan de achterkant van een rack een spaghetti van kabels ontstaat, omdat dit de afvoer van warmte belemmert. De kabels in een rack worden doorgaans via de verhoogde vloer verbonden met alle andere apparatuur. Het komt ook voor dat kabels in een rack via een goot aan het plafond een connectie hebben met andere apparatuur. Bij The Datacenter Group zijn de racks standaard van 60 cm breed, 120 cm diep en 200 cm tot 220 cm hoog. Andere afmedingen zijn ook mogelijk.

}

Een U staat voor een hoogte van 1.75 inch (44,45 mm). Deze eenheid wordt gebruikt bij het indelen van servers in een rack. De hoogte van een server wordt altijd uitgedrukt in aantallen U. De hoogte van een server kan variëren. Een server met een hoogte van 1U noemen techneuten in de volksmond ook wel een pizzadoos. In een serverrack met een hoogte van 19U passen bijvoorbeeld 19 servers met een hoogte van 1U. Bij The Datacenter Group zijn de racks standaard 46U. Andere afmetingen zijn ook mogelijk.

}

Een suite is een afgesloten ruimte in een datacenter waar de servers van de klanten staan. Vaak gaat het om een kooiconstructie die is voorzien van een toegangsdeur voorzien van een stevig slot. In de suite staan racks met daarin de servers van de klant. Vrijwel altijd is een suite voorzien van camerabeveiliging, zodat altijd zicht op wie zich in de ruimte bevindt.

}

In een datacenter zijn servers in een rack gemonteerd. Rackspace is de hoeveelheid ruimte in een rack. Een rack is doorgaans 19-inch breed en afwijkende breedtematen komen ook voor. De hoogte in een rack wordt altijd uitgedrukt in aantallen U (1.75 inch of 44,45 mm). Ook de hoogte van een server wordt in deze eenheid vermeld. Op deze manier kan een datacenter snel bepalen hoeveel servers in een rack passen. De dieptemaat van een rack kan ook verschillen. Een grote dieptemaat heeft bij techneuten de voorkeur, omdat dit veel mogelijkheden biedt om kabels aan de achterzijde netjes weg te werken. Dit heeft een positief effect op de afvoer van warmte in een rack.

}

Een private cage is een stalen afgesloten stalen kooi waarin een of meer racks zijn opgesteld. Alleen de klant heeft toegang tot de private cage. In overleg met de klant heeft het datacenter in bepaalde gevallen ook toegang tot een private cage. Een bedrijf kiest veelal voor een private cage als op de servers bedrijfskritische toepassingen draaien. In het geval van een private cage is sabotage vrijwel uitgesloten omdat andere personen door de stalen kooiconstructie geen toegang tot de servers hebben.

}

De noodstroom wordt automatisch ingeschakeld op het moment dat het reguliere stroomnet het laat afweten. De noodstroom bestaat uit twee onderdelen: UPS en stroomgenerator. Een UPS (Uninterruptible Power Supply ) bestaat uit een serie accu’s of batterijen en komt in actie op het moment dat de stroomtoevoer uitvalt. Vanwege de beperkte capaciteit houdt een UPS het maar korte tijd vol. Op een gegeven moment neemt de noodstroomgenerator, die doorgaans op diesel draait,  de taken van de UPS over. Zolang een generator voldoende brandstof heeft, kan het een datacenter van noodstroom voorzien. Sommige datacenters, zoals The Datacenter Group, hebben zelfs de beschikking over twee noodstroomgeneratoren op een locatie. Op het moment dat één van de twee generatoren uitvalt, kan het andere exemplaar de stroomtoevoer overnemen.

}

Een UPS (Uninterruptable Power Supply) zorgt ervoor dat bij uitval van de netspanning de servers van stroom worden voorzien. Een UPS bestaat uit een serie batterijen en/of accu’s die gedurende korte tijd het datacenter stroom kunnen leveren. Vanwege de eindige capaciteit neemt een generator op een gegeven moment de taken van een UPS over. Een datacenter zorgt er altijd voor dat UPS-installatie volledig opgeladen is, zodat ze bij calamiteiten hun werk kunnen doen.

}

Een noodstroomgenerator, ook wel noodstroomaggregaat geheten, zorgt voor stroomtoevoer in het geval de reguliere netspanning wegvalt. Een noodstroomgenerator is doorgaans voorzien van een dieselmotor. Zolang voldoende diesel beschikbaar is, kan een noodstroomgenerator in principe onbeperkt stroom aan het datacenter blijven leveren. Een datacenter met een noodstroomgenerator heeft vaak extra tanks met dieselolie op voorraad. Er worden vaak ook speciale contracten afgesloten met dieselleveranciers, om in het geval van ernstige calamiteiten met betrekking tot de stroomvoorziening, het datacenter te kunnen laten doordraaien.

}

Datacenters kunnen op twee manieren het stroomverbruik aan de klanten doorberekenen. Bij de eerste methode berekenen ze de stroomprijs per KWh (kilowattuur). Een klant betaalt dus naar verbruik. Bij de tweede methode wordt het aantal ampère (A) gebruikt bij het berekenen van de prijs.

}

Groene stroom is opgewekt uit duurzame energiebronnen, denk aan wind, water en zon. Het voordeel van groene stroom is dat de opwekking ervan geheel vrij van CO2 is.  De stroomvoorziening van The Datacenter Group is geheel duurzaam opgewekt met windenergie. Een nog betere keuze voor mens en milieu. Hoewel groene stroom een combinatie is van biomassa, hydro-, zonne- en windenergie, is stroom uit 100% windenergie schoner en onuitputtelijk. Bij de productie van elektriciteit uit wind komen bovendien geen afvalstoffen of schadelijke stoffen vrij.

}

Redundant betekent dat er extra voorzieningen beschikbaar zijn met het oog op mogelijke storingen en uitval. Denk aan de hardware, de stroomvoorziening, de luchtkoeling en de internetverbinding. Om downtime en uitval zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk dat een datacenter beschikt over redundant resources. Mocht een bepaalde voorziening uitvallen, dan kan een beroep worden gedaan op de extra beschikbare resources. Ook The Datacenter Group heeft meerdere voorzieningen, zoals noodstroom, dubbel uitgevoerd.

}

N staat staat voor de hoeveelheid resources (stroom, backup en koeling, etc.) die benodigd is om een datacenter met volledige bezetting te laten functioneren. Bij N is er geen sprake van redundancy.

N+1 betekent dat een extra onderdeel wordt toegevoegd met het oog op uitval. In de praktijk wordt vaak de verhouding 1:4 gehanteerd. Voorbeeld: een datacenter heeft vijf UPS-installaties. Slechts vier zijn benodigd voor de bedrijfsvoering van het datacenter. Bij uitval van een UPS, kan een beroep worden gedaan op de reserve UPS, die fungeert als backup in het geval één van die vier UPS-installaties uitvalt. Bij N+1 is een datacenter dus voorbereid op defecten, storingen en uitval, maar er is geen sprake van een volledig redundant systeem.

2N betekent dat er sprake is van een volledig gespiegeld systeem. Van elk onderdeel in het datacenter is een tweede exemplaar beschikbaar. In vergelijking met N+1 zorgt 2N voor meer zekerheid op het gebied van redundancy. Mocht er iets uitvallen, dan is in alle gevallen een reserve-onderdeel beschikbaar, zodat het datacenter ongestoord kan doordraaien.

}

Servers in een datacentrum moeten de beschikking hebben over een verbinding met het internet. Een datacenter levert primair faciliteiten om servers in een beveiligde omgeving met alle benodigde techniek te plaatsen. Een carrier is een bedrijf dat een internetverbinding aanlegt naar het datacenter, waar klanten hun servers op kunnen aansluiten. In de praktijk gaat het vrijwel altijd om een glasvezelverbinding, omdat dit type lijnen een grote capaciteit hebben als het gaat om datatransmissie. Bovendien is een glasvezelverbinding synchroon en dat betekent dat de bandbreedte zowel up- als downstream even groot is. Bij The Datacenter Group kun je kiezen uit ruim 30 carriers.

}

Bij een carrier- en cloudneutraal datacenter, ook wel een netwerkneutraal datacenter, genoemd, heeft de klant de keuze uit verschillende carriers, ook wel glasvezelaanbieders, genoemd. Het voordeel is dat de klant ook kan kiezen voor een redundant oplossing. Dat betekent in de praktijk dat hun servers op glasvezelnetwerken van meerdere partijen kunnen worden aangesloten. Mocht een verbinding uitvallen, dan kan de andere glasvezelaanbieder dit overnemen. Het resultaat is dat de verbinding met het internet vrijwel niet kan uitvallen. De aanwezigheid van meerdere carriers heeft doorgaans ook een positief effect op de prijs die de klant moet betalen. Werkt een datacenter met meerdere carriers, dan komen de glasvezels van de verschillende aanbieders vaak op meerdere punten het gebouw in. Dit verkleint de kans dat alle glasvezelkabels in één keer door een graafmachine worden kapot getrokken in het geval de straat moet worden opengebroken. The Datacenter Group is een carrier neutraal datacenter en dat betekent dat u de keuze hebt uit meerdere carriers. Bekijk hier de carriers van The Datacenter Group.

}

Een datacenter die over certificeringen beschikt maakt het verschil. Dat betekent dat ze aan de eisen kunnen voldoen zoals die in de ISO-certificeringen zijn geformuleerd. Een datacenter dat een bepaalde ISO-certificering wil behalen wordt gedwongen om kritisch naar de eigen procedures en systemen te kijken. Zodra een datacenter de procedures en systemen heeft aangepast aan de eisen van het ISO-certificaat, voert een afhankelijk bureau een toetsing uit. Het bureau controleert of het datacenter inderdaad volgens de eisen van het ISO-certificaat werkt. Als dat het geval is, krijgt een datacenter het desbetreffende ISO-certificaat uitgereikt. Een datacenter dat een bepaald certificaat heeft behaald kan niet achterover leunen. Er vinden periodieke audits plaats om te controleren of een datacenter nog voldoet aan de eisen van het certificaat.

Een datacenter dat beschikt over certificaten laat zien dat over alle aspecten van de dienstverlening is nagedacht. Het datacenter werkt volgens erkende standaarden en kan een bepaald kwaliteitsniveau garanderen. De beschikbaarheid van certificaten maakt het voor klanten gemakkelijker om verschillende datacenters op een objectieve manier met elkaar te vergelijken. Bekijk hier de certificaten van The Datacenter Group.

}

ISO 27001 is de internationale certificering voor informatiebeveiliging. Voor klanten van is het belangrijk dat hun data in het datacenter veilig staan opgeslagen. Bij ISO 27001`staan veiligheid, beschikbaarheid en integriteit van data centraal. De  ISO 27001 norm is van toepassing op het Information Security Management System (ISMS).

}

De ISO 14001 norm is de internationaal geaccepteerde standaard voor een milieumanagementsysteem. In de ISO 14001 norm beschrijft de eisen waaraan een milieumanagementsysteem moet voldoen. Een bedrijf dat beschikt over een ISO 14001 certificering heeft aandacht besteed aan milieuaspecten die samenhangen met de bedrijfsvoering. Door te voldoen aan de vereisten van een ISO 14001 certificering kan een bedrijf de milieudoelstellingen realiseren. Het milieumanagementsysteem is gebaseerd op de Plan-Do-Check-Act (PDCA) cyclus.

}

De ISO 9001 norm is een set regels voor een managementsysteem. De ISO 9001 norm beschrijft de benodigde managementtechnieken om aan de wensen en eisen van de klant te voldoen. Het is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen.Een bedrijf dat beschikt over een ISO 9001 certificaat voldoet aan de strenge internationale eisen voor kwaliteitsmanagement. Een onafhankelijke externe partij stelt vast of het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie aan de normeisen voldoet. Het certificaat wordt ook wel omschreven als: zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het.

}

Sinds 2008 moeten zorgorganisaties in de zorg voldoen aan de norm voor informatiebeveiliging. Het is belangrijk dat medische gegevens veilig worden bewaard en daarom is NEN 7510 in het leven geroepen. Ook datacenters kunnen volgens deze norm zijn gecertificeerd. De norm NEN 7510 is ontwikkeld door het Nederlandse Normalisatie Instituut. NEN 7510 regelt zaken rondom de gegevensuitwisseling van patiëntgegevens. Ook procedures voor het vastleggen van en de toegang tot patiëntgegevens staan in de NEN 7510 norm vermeld.

}

PCI DSS is de afkorting van Payment Card Industry Data Security Standard. Het gaat om een international beveiligingsstandaard die is opgesteld door creditcardmaatschappijen. De standaard is bedacht om fraude met creditcards te voorkomen. De PCI DSS stelt eisen op het gebied van verwerken, verzenden en opslaan van creditcardgegevens. Deze eisen gelden ook voor datacenters waar servers zijn gestationeerd waarmee creditcardtransacties worden verwerkt.

}

Een datacenter op verschillende manieren via lucht koelen. The Datacenter Group heeft het klimaatbeheersingssysteem voor de locaties Amsterdam en Delft zelf ontwikkeld en is zo het meest energie-efficiënte datacenter van Nederland. Met dit systeem wordt warme lucht afgevoerd en koude buitenlucht naar binnen gezogen. Ten behoeve van de levensduur van de hardware is het belangrijk dat de naar binnen gezogen buitenlucht schoon is. Daarom is het luchtkoelingsysteem voorzien van een speciaal filter. De aangezogen lucht heeft een temperatuur van 24 graden. Deze temperatuur garandeert een maximale levensduur van hardware. Op de dagen dat het buiten warmer is dan 24 graden, gaat The Datacenter Group over op adiabatisch koelen, ook wel verdampingskoeling genoemd. Dit gebeurt met een soort kartonnen roosters die worden besprenkeld met water. De verdamping ontrekt de warmte uit de lucht. Omdat de warme en koele gangen gescheiden zijn raken de luchtstromen elkaar niet. De luchtbehandelingsinstallatie van The Datacenter Group is dubbel uitgevoerd.

}
Geïnteresseerd?

Vraag hieronder uw offerte aan of boek een rondleiding in onze datacenters.